utorak, 23. lipnja 2015.
Cokoladna torta spec.
POTREBNO JE
ZA KORU: 220 g putera, 200 g šećera, 4 jaja, 200 g brašna, 1 prašak za pecivo, 2 kašike kakaa, 300 ml mleka, 150 g čokolade. Još je potrebno za natapanje 200 ml mleka i 1 kašika kakaa.
ZA FIL: 300 g čokolade, 400 ml slatke pavlake, 220 g putera, 300 g šećera u prahu.
PRIPREMA
Umutite puter sa šećerom. Dodajte jaja i nastavite sa mućenjem. Dodajte brašno, prašak za pecivo, kakao, pa sve to izmutite mikserom. Mleko i čokoladu zegrejte dok se čokolada ne otopi, pa dodajte pripremljenom testu. Ponovo izmutite, pa podelite u dva kalupa koje ste obložili papirom za pečenje. Pecite na 180 C dok kore ne budu gotove. Gotove kore izvadite iz kalupa, odstranite papir, pa pustite da se kore potpuno ohlade. Za fil zagrejte slatku pavlaku (ne sme da prokuva). Dodajte čokoladu i mutite dok se čokolada ne otopi. Pomerite sa šporeta i pustite da se potpuno ohladi. Puter umutite sa šećerom u prahu, pa toj smesi dodajte prethodnu. Sve dobro izmutite i ostavite u frižider na desetak minuta da se fil stegne. Zagrejte mleko i kakao za natapanje kora. U kalup u kojem ste pekli kore stavite jednu potuno hladnu koru i natopite je mešavinom mleka i kakaa. Na koru istresite više od pola fila. Prekrite drugom korom i natopite je, pa premažite tortu ostatkom fila. Pospite rendanom čokoladom ili komadičima čokolade i ostavite u frižider da se dobro ohladi.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar