srijeda, 24. lipnja 2015.

Pileca prsa sa bademima

Pileće grudi sa bademima

Sastojci

  • pileće grudi (belo meso) oko 800 g
  • 3 kašičice suvog ruzmarina
  • 100 g mlevenih badema
  • 2 belanca
  • so
  • biber
  • listovi zelene salate za ukras

Priprema

Pileće grudi preseći na pola i odvojiti od kostiju. Pomešati ruzmarin i badem, dodati so i biber. Belanca umutiti. Komade belog mesa prvo uvaljati u belanca, pa u smesu badema i ruzmarina (dobro pritisnuti da se masa prilepi sa svih strana). Pleh obložiti pek papirom, poređati meso, preliti sa malo ulja i peći oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni (da meso bude reš pečeno). Na tacnu za služenje poređati listove salate, a preko njih staviti meso. Služiti toplo. Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar