Sastojci
- juneći ribić 500-600 gr
- 1 struk praziluka
- po jedna glavica crnog i crvenog luka
- 3 čena belog luka
- 1 šargarepa
- ½ korena celera
- 1 mala glavica brokole
- 1 ½ kašičica soli
- 1 kašičica majčine dušice
- ½ kašičice bibera
- ½ kašičice karija
- 4-5 zrna korijandera
- ½ veze svežeg peršuna (ili 1 kašičica suvog)
- 1 kašičica aleve
- 4 kašike ulja
Priprema
Isecite juneći ribić na kocke (2 – 3 cm ) i stavite na zagrejano ulje da se proprži sa svih strana 10 –tak minuta. Isecite sve vrste luka na krupnije komade i dodajte mesu. Smanjite temperaturu na 1/3 poklopite i dinstajte uz dodatak 1 šolje vode.Očistite šargarepu i celer isecite i dodajte mesu. Sve zajedno dinstajte 20 minuta a zatim dodajte sve začine i isečenu brokolu. Dinstajte još 15-20 min i po potrebi dodajte još ½ šolje vode. Na kraju kuvanja dodajte alevu papriku.
Skuvajte rezance i dodajte u gulaš 2 čase vode u kojoj su se kuvali rezanci. Služite uz salatu –sladak ili kiseo kupus, ajvar, pečena paprika.
SASTOJCI :
– 5oo gr kora za pite (tanjih),
– 5oo gr sira,
– 2 jaja,
– 18o ml jogurta,
– 5 kašika ulja,
– 5 kašika pavlake,
– so po ukusu.
Za premaz :
– 1 jaje,
– 3 kašike pavlake,
– 2 kašike jogurta.
PRIPREMA :
U jednoj posudi pomešajte sir, jaja, jogurt, pavlaku i ulje. Izmešajte i posolite.
Prvu koru premažite uljem pa preko nje stavite drugu i rasporedite
deo fila. Urolajte u tanak rolat. Ponavljajte postupak dok ne potrošite
sav materijal i kore. Predlažem vam da ih svakako pre sečenja stavite
par sati u zamrzivač jer će se lakše seći i fil neće curiti. Ali ako
nemate vremena vi ih svakako možete odmah seći na manje krugove.
Kružice poređajte u podmazan pleh i premažite ih umućenim jajetom sa pavlakom i jogurtom.
Pituljice pecite u zagrejanoj rerni na 2oo C oko 3o minuta dok lepo ne porumene.
Meni su najlepše tople ali i hladne ih obožavam uz jogurt :).
Izvor: milicinakuhinja.blogspot.com
- See more at: http://www.najbolji-recepti.com/slana-jela/pituljice-sa-sirom/#sthash.GH6vSHNN.dpuf
– 5oo gr kora za pite (tanjih),
– 5oo gr sira,
– 2 jaja,
– 18o ml jogurta,
– 5 kašika ulja,
– 5 kašika pavlake,
– so po ukusu.
Za premaz :
– 1 jaje,
– 3 kašike pavlake,
– 2 kašike jogurta.
PRIPREMA :
U jednoj posudi pomešajte sir, jaja, jogurt, pavlaku i ulje. Izmešajte i posolite.
Kružice poređajte u podmazan pleh i premažite ih umućenim jajetom sa pavlakom i jogurtom.
Pituljice pecite u zagrejanoj rerni na 2oo C oko 3o minuta dok lepo ne porumene.
Meni su najlepše tople ali i hladne ih obožavam uz jogurt :).
Izvor: milicinakuhinja.blogspot.com
- See more at: http://www.najbolji-recepti.com/slana-jela/pituljice-sa-sirom/#sthash.GH6vSHNN.dpuf
Sastojci
– 4-5 manjih tikvica (zavisi od smjese)– 1 paradajz
Za smjesu:
– 2 manje glavice luka
– 1 veca zelena paprika
– malo vise od pola case rize
– 1 saka sitno isjeckanog svjezeg persuna
– 1 saka sitno isjeckanog svjezeg kopara
– 150 gr mljevenog mesa
– 1,5 kasika paradajz pirea
– pola case maslinovog ulja
– so (vegeta),biber,krupno mljevena crvena chilli paprika
Za preliv:
– 1 casa vode
– pola kasike pirea od paprike ili koncentrata
– 1 kasika brasna
– so
Za preliv od jogurta:
– 2-3 kasike jogurta (ili milerama)
– 1 cehno bijelog luka
Priprema
Tikvice dobro oprati. Osjeci im kapak odozgo i odozdo. Rebrastim nozem povrsno sastrugati malo koricu. Da izgledaju kao linije. Prepoloviti tikvice na pola i kasikom (ili nozem) ocistiti unutrasnjost. Nemojte probijati dno,ostavite pred kraj 2-3 cm.U dubljoj posudi sastavite sitno isjecen ili izrendan luk. Mljeveno meso. Sitno isjecenu papriku,svjezi persun i kopar.
Dobro opranu i ocijedjenu rizu. A zatim i zacine: biber,chili crvena paprika,so (vegeta). I na kraju paradajz pire i maslinovo ulje. Sve dobro izmijesati.
Napuniti tikvice smjesom ali nemojte ih prepuniti. Napunjene tikvice redajte u serpu. Paradajz isjeci na vece kocke (sa korom) i staviti ih kao kapak na napunjenu tikvicu. U drugu posudu naspite vode,dodajte pire od paprike ili koncentrat,jednu kasiku brasna,malo soli i dobro izmijesajte. Prelijte preko tikvica.
Kuhati na tihoj vatri oko 60 minuta. Za preliv u blenderu izmiksajte 2-3 kasike jogurta ili milerama sa bijelim lukom.
Prijatno!
Posluživanje
Posluzite ih cijele,ili tako sto cete ih isjeci na malo deblje kolutove. Prelijte ih sa jogurtom i umakom iz serpe.
Izvor: coolinarka.com
Sastojci
– 4-5 manjih tikvica (zavisi od smjese)– 1 paradajz
Za smjesu:
– 2 manje glavice luka
– 1 veca zelena paprika
– malo vise od pola case rize
– 1 saka sitno isjeckanog svjezeg persuna
– 1 saka sitno isjeckanog svjezeg kopara
– 150 gr mljevenog mesa
– 1,5 kasika paradajz pirea
– pola case maslinovog ulja
– so (vegeta),biber,krupno mljevena crvena chilli paprika
Za preliv:
– 1 casa vode
– pola kasike pirea od paprike ili koncentrata
– 1 kasika brasna
– so
Za preliv od jogurta:
– 2-3 kasike jogurta (ili milerama)
– 1 cehno bijelog luka
Priprema
Tikvice dobro oprati. Osjeci im kapak odozgo i odozdo. Rebrastim nozem povrsno sastrugati malo koricu. Da izgledaju kao linije. Prepoloviti tikvice na pola i kasikom (ili nozem) ocistiti unutrasnjost. Nemojte probijati dno,ostavite pred kraj 2-3 cm.U dubljoj posudi sastavite sitno isjecen ili izrendan luk. Mljeveno meso. Sitno isjecenu papriku,svjezi persun i kopar.
Dobro opranu i ocijedjenu rizu. A zatim i zacine: biber,chili crvena paprika,so (vegeta). I na kraju paradajz pire i maslinovo ulje. Sve dobro izmijesati.
Napuniti tikvice smjesom ali nemojte ih prepuniti. Napunjene tikvice redajte u serpu. Paradajz isjeci na vece kocke (sa korom) i staviti ih kao kapak na napunjenu tikvicu. U drugu posudu naspite vode,dodajte pire od paprike ili koncentrat,jednu kasiku brasna,malo soli i dobro izmijesajte. Prelijte preko tikvica.
Kuhati na tihoj vatri oko 60 minuta. Za preliv u blenderu izmiksajte 2-3 kasike jogurta ili milerama sa bijelim lukom.
Prijatno!
Posluživanje
Posluzite ih cijele,ili tako sto cete ih isjeci na malo deblje kolutove. Prelijte ih sa jogurtom i umakom iz serpe.
Izvor: coolinarka.com
- See more at: http://www.najbolji-recepti.com/slana-jela/punjene-tikvice-sa-mljevenim-mesom/#sthash.CtB5fC0G.dpuf
Sastojci
– 4-5 manjih tikvica (zavisi od smjese)– 1 paradajz
Za smjesu:
– 2 manje glavice luka
– 1 veca zelena paprika
– malo vise od pola case rize
– 1 saka sitno isjeckanog svjezeg persuna
– 1 saka sitno isjeckanog svjezeg kopara
– 150 gr mljevenog mesa
– 1,5 kasika paradajz pirea
– pola case maslinovog ulja
– so (vegeta),biber,krupno mljevena crvena chilli paprika
Za preliv:
– 1 casa vode
– pola kasike pirea od paprike ili koncentrata
– 1 kasika brasna
– so
Za preliv od jogurta:
– 2-3 kasike jogurta (ili milerama)
– 1 cehno bijelog luka
Priprema
Tikvice dobro oprati. Osjeci im kapak odozgo i odozdo. Rebrastim nozem povrsno sastrugati malo koricu. Da izgledaju kao linije. Prepoloviti tikvice na pola i kasikom (ili nozem) ocistiti unutrasnjost. Nemojte probijati dno,ostavite pred kraj 2-3 cm.Sastojci
– 4-5 manjih tikvica (zavisi od smjese)– 1 paradajz
Za smjesu:
– 2 manje glavice luka
– 1 veca zelena paprika
– malo vise od pola case rize
– 1 saka sitno isjeckanog svjezeg persuna
– 1 saka sitno isjeckanog svjezeg kopara
– 150 gr mljevenog mesa
– 1,5 kasika paradajz pirea
– pola case maslinovog ulja
– so (vegeta),biber,krupno mljevena crvena chilli paprika
Za preliv:
– 1 casa vode
– pola kasike pirea od paprike ili koncentrata
– 1 kasika brasna
– so
Za preliv od jogurta:
– 2-3 kasike jogurta (ili milerama)
– 1 cehno bijelog luka
0 komentari:
Objavi komentar