subota, 20. lipnja 2015.

piletina u soja sosu




Sastojci: Količina:
- pileće belo meso. 500g.
- soja sos 1dl.
- sos od paradajza 1,5 dl.
- jabuko sirće 0,5dl.
- gustin 100g.
- ulje po potrebi
- voda 1dl.
- so, mešavina začina po potrebi

Uputstvo za pripremu:

. Soja sos, paradajz sos, sirće, šećer i vodu sjediniti da se dobije gustina sosa. Staviti to u šerpu i pripremiti meso. Pileće belo meso iseći na kaiševe, a potom ih uvaljati u gustin za kolače. Pazite da nema grudvica i propržite na zagrejanom ulju da porumeni sa obe strane. Kada porumeni, meso prebacite u šerpu sa sosom i kuvajte dok ne proključa. Snizite temperaturu i kuvajte još 10 minuta dok meso ne upije skoro sav sos. Pri kraju kuvanja probati sos i ako je potrebno dodati malo soli i začina po ukusu.

0 komentari:

Objavi komentar