Sastojci
- 4 rotkvice
- 1 crveni luk
- ½ kašičice soli
- 4 kašičice limunovog soka
- 1 kašika majoneza
- 1 glavica zelene salate
- 200 g fileta od pastrmke
- pola kašičice bibera
- 1 kašika maslinovog ulja
- 4 kašike putera
- 4 kriške hleba
- limun
Priprema
U posudi sa rešetkom promešajte tanko isečene rotkvice i iseckan luk, malo soli i pola isceđenog limuna i ostavite da odstoji 10-ak minuta.U drugoj posudi pomešajte majonez, drugu polovinu isceđenog limuna i zelenu salatu.
Posolite i pobiberite riblje filete. U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi, ispecite ribu sa obe strane, ukupno oko 8 minuta.
Namažite puter preko hleba, rasporedite mešavinu salate i majoneza preko svakog parčeta, a zatim stavite ispržene filete i mešavinu rotkvica i luka. Servirati sa kriškama limuna.
0 komentari:
Objavi komentar