srijeda, 24. lipnja 2015.

Sendvič sa pastrmkom

Sendvič sa pastrmkom 
 
 

Sastojci

  • 4 rotkvice
  • 1 crveni luk
  • ½ kašičice soli
  • 4 kašičice limunovog soka
  • 1 kašika majoneza
  • 1 glavica zelene salate
  • 200 g fileta od pastrmke
  • pola kašičice bibera
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 4 kašike putera
  • 4 kriške hleba
  • limun

Priprema

U posudi sa rešetkom promešajte tanko isečene rotkvice i iseckan luk, malo soli i pola isceđenog limuna i ostavite da odstoji 10-ak minuta.
U drugoj posudi pomešajte majonez, drugu polovinu isceđenog limuna i zelenu salatu.
Posolite i pobiberite riblje filete. U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi, ispecite ribu sa obe strane, ukupno oko 8 minuta.
Namažite puter preko hleba, rasporedite mešavinu salate i majoneza preko svakog parčeta, a zatim stavite ispržene filete i mešavinu rotkvica i luka. Servirati sa kriškama limuna.

0 komentari:

Objavi komentar