četvrtak, 25. lipnja 2015.

Paprikaš od šampinjona




Sastojci za 2 osobe

2 kašičicevegete
400 gsvežih šampinjona
100 gcrnog luka
po ukusubibera
1 kašičicemlevene crvene paprike
150 mlsoka od paradajza
0.5 kašičicečilija
2 komlovorovog lista
30 mlulja

Priprema



Očistite crni luk i isecite ga na kockice.



Očistite šampinjone i isecite na krupne komade.



[tip=1]Jako je bitno da šampinjoni budu krupno isečeni. Veće primerke isecite na 4 dela, a manje na 2 dela.[/tip]



Kuvanje



Zagrejte ulje u šerpi odgovarajuće veličine.



Kada je ulje dovoljno zagrejano, dodajte nasečeni crni luk i pržite ga dok blago ne porumeni (oko 10 minuta). Dodajte šampinjone i dinstajte ih dok ne omekšaju.

Šampinjoni će prilikom dinstanja ispustiti sopstveni sok i, uglavnom, nije potrebno da dolivate vodu ili je potrebno doliti sasvim malo. U svakom slučaju, često ih mešajte da ne bi zagoreli.



U prodinstane šampinjone dodajte mlevenu papriku i čili (po želji).



Začinite vegetom i biberom.



Dodajte lovorov list i sok od paradajza. Paprikaš kuvajte oko 10 minuta uz povremeno mešanje. Ukoliko je suviše tečan, dodajte kašičicu skrobnog brašna (gustina).





Posluženje



Paprikaš možete posužiti sa kuvanim pirinčem.


Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar