Sastojci za 2 osobe
2 kašičice | vegete |
---|---|
400 g | svežih šampinjona |
100 g | crnog luka |
po ukusu | bibera |
1 kašičice | mlevene crvene paprike |
150 ml | soka od paradajza |
0.5 kašičice | čilija |
2 kom | lovorovog lista |
30 ml | ulja |
Priprema
Očistite crni luk i isecite ga na kockice.
Očistite šampinjone i isecite na krupne komade.
[tip=1]Jako je bitno da šampinjoni budu krupno isečeni. Veće primerke isecite na 4 dela, a manje na 2 dela.[/tip]
Kuvanje
Zagrejte ulje u šerpi odgovarajuće veličine.
Kada je ulje dovoljno zagrejano, dodajte nasečeni crni luk i pržite ga dok blago ne porumeni (oko 10 minuta). Dodajte šampinjone i dinstajte ih dok ne omekšaju.
Šampinjoni će prilikom dinstanja ispustiti sopstveni sok i, uglavnom, nije potrebno da dolivate vodu ili je potrebno doliti sasvim malo. U svakom slučaju, često ih mešajte da ne bi zagoreli.
U prodinstane šampinjone dodajte mlevenu papriku i čili (po želji).
Začinite vegetom i biberom.
Dodajte lovorov list i sok od paradajza. Paprikaš kuvajte oko 10 minuta uz povremeno mešanje. Ukoliko je suviše tečan, dodajte kašičicu skrobnog brašna (gustina).
Posluženje
Paprikaš možete posužiti sa kuvanim pirinčem.
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar