srijeda, 24. lipnja 2015.

Lovacke snicvle

Lovačke šnicle


Sastojci

  • 1 kg junećih šnicli
  • 1 kg crnog luka
  • 2 dl belog vina
  • 4 komada lovorovog lista
  • 4 čena belog luka
  • malo brašna
  • malo ulja
  • so i biber po ukusu

Priprema

Šnicle izlupajte tučkom za meso, sa jedne strane posolite, sa druge pobiberite. Šnicle uvaljajte u brašno i dobro pecite sa obe strane na ulju da porumene, pa ih izvadite. U istom ulju dinstajte luk iseckan na kockice dok ne omekša. Vratite šnicle u sud, dodajte vino, lovorov list i malo vode da ogreznu. Kuvajte ih na laganoj vatri dok se luk ne raspadne, uz dodavanje povremeno po malo vode i povremeno mešanje. Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar