četvrtak, 25. lipnja 2015.

Nije ih lako ukloniti,ali nije ni nemoguće:EVO KAKO UKLONITI STRIJE!

Nije ih lako ukloniti,ali nije ni nemogućeEVO KAKO UKLONITI STRIJE!cvcv 


Kako ukloniti strije posle trudnoće je nešto za šta se svaka žena zapita…
Skoro svaka trudnica dobije strije-brazde koje se pojavljuju na stomaku, butinama, zadnjici, grudima i nogama. Nije ih lako ukloniti, ali nije ni potpuno nemoguće.
Uklanjanje strija prirodnim putem je jedan od načina, naravno potrebna je velika upornost i upotreba kvalitetnih biljnih preparata. One se najviše javljaju kod žena, mada ni muškarci nisu pošteđeni ove neugodnosti. Postoje naravno i oni kojima ne smetaju, ali ima i dama koje bi sve dale da se riješe istih.
Neke žene su jednostavno sklonije strijama od drugih. Jedan od odgovora na pitanje kako ukloniti strije sa butina i zadnice je da se potrudite da držite svoju težinu pod kontrolom, na taj način smanjićete mogućnost da se iste i jave – tj. šanse za to su minimalne, ali bitan faktor je i odgovarajuća ishrana…
Prema zvaničnoj medicini efikasan lek ne postoji, moguće je da ih djelimično odklonite laserskim putem. Naravno, potrebno je uraditi više tretmana uklanjanja strija laserom, koji naravno i košta.
Međutim, postoje i posebne kreme za uklanjanje strija koje u sebi imaju određene pigmente i na taj način se smanjuje njihova izraženost. Melemi za strije sadrže lekovite biljke kao što su kantarion, badem, aloe vera, lavanda, čičak, masline, neven. Lako rešenje na pitanje kako ukloniti strije na nogama ne postoji, ali možete da pokušate prirodnim putem da ublažite ovu neprijatnu pojavu…
Najbolja krema protiv strija koju možete sami sebi napraviti
Prvo što vam je potrebno je da nabavite mumio u tabletama (možete da ga pronađete u svakoj apoteci). Druga stvar je obična dječija krema. Da bi ste napravili kremu protiv strija za trudnice treba da u jednoj drvenoj ili plastičnoj kašikici rastvorite dvije tablete mumie. Zatim u tanjiru pomješajte 150 ml dečije kreme sa rastvorenim tabletama i promješajte.
Dobijenu smjesu prebacite u jednu manju staklenu teglicu sa plastičnim poklopcem i čuvajte ga u frizideru. Ova krema za uklanjanje strija može da se koristi dvije nedelje. Dobijenu kremu svako veče utrljavajte u kožu, najbolje bi bilo poslije tuširanja. Ova krema se ne ispira oko 4 h.
Ako se slučajno desi da vam po rukama ostanu tamniji tragovi, ne paničite lako možete da ih uklonite sirćetom ili sokom od limuna. Ova krema će da smanji veličinu postojećih strija, i samim tim da smanji i intezitet njihove boje i dubinu, pojačaće elastičnost kože i obogatiće kožu sa mineralima prirodnog porekla.
Pored ove kreme napravite sebi i melem,
Potrebno je od sastojaka:
1/2 šolje maslinovog ulja
1/4 šolje gela od aloje vere
4 kapsule E vitamina
2 kapsule vitamina A
malo ulja po izboru (od lavande, kamilice )
Kada ste skupili sve sastojke, možete da počnete da pravite kremu. Sadržaj iz kapsula i ostale sastojke stavite u blender i dobro izmiksajte. Dobijen melem, prespite u jednu praznu kutijicu od kreme i čuvajte ga u frižideru da se stegne. Potrebno je da kremu nanosite 2 puta dnevno na kritična mjesta.

0 komentari:

Objavi komentar