utorak, 23. lipnja 2015.

TORTA TEODORA



POTREBNO JE
Crna kora: 8 jaja, 12 kašika šećera, 12 kašika mlevenih oraha, 2 kašike mrvica hleba, 2 kašike brašna nmala kašičica praška za pecivo, 50 grama ribane čokolade
 
PRIPREMA
Umutiti žumance sa šećerom, dodati orahe, rendanu čokoladu i brašno u koje ste umešali mrvice i prašak za pecivo. U kalupu za torte ispeći crnu koru i kad se potpuno ohladi preseći je u dve kore. Peći je oko 3 minuta na 200 stepeni.
 
POTREBNO JE
Žuta kora: 4 jaja, 6 kašika šećera, 2 kašike mrvica hleba, 2 kašike brašna, 1 mala kašičica praška za pecivo, 120 g krupno mlevenih oraha
 
PRIPREMA
Umutiti žumance sa šećerom, dodati orahe i brašno pomešano sa mrvicama hleba i praškom za pecivo. Koru ispeći u kalupu za torte, peći na 200 stepeni oko 25 minuta.
 
POTREBNO JE
Fil: 4 jaja, 250 g šećera, 1 mala šoljica kuvane kafe, 100 g čokolade za kuvanje, 250 g maslaca
 
PRIPREMA
Umutiti jaja sa šećerom, u tavu staviti kafu i čokoladu da se otope, dodati ih umućenim žumancima i kratko ukuvati u teflon tavi. Kad se fil potpuno ohladi sastaviti ga sa umućenim maslacem. Tortu filovati tako da na tacnu prvo stavite crnu koru, premažite je filom, stavite žutu koru koju, takođe, mažete filom i na kraju drugu crnu koru. Tortu odozgo i okolo namažite filom i na kraju ukrasite rendanom čokoladom ili mlevenim orasima. 

0 komentari:

Objavi komentar