srijeda, 24. lipnja 2015.

Pašteta od plavog patlidžana

Pašteta od plavog patlidžana


Sastojci

  • 2 veća plava patlidžana
  • 2 jajeta
  • kašika maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka
  • so
  • biber
  • kašičica senfa

Priprema

Isecite patlidžan uzduž na pola i pecite ga u rerni 20 minuta. Kad se ohladi, iscedite ga od viška tečnosti i isecite na kocke. Obarite 2 jajeta, isecite ih i pomešajte sa patlidžanom, dodajte maslinovo ulje i sve dobro propasirajte u blenderu. U dobijenu paštetu dodajte pola kašičice soli, bibera po ukusu i kašičicu senfa, pa ponovo dobro promešajte u blenderu. Pašteta je tako gotova, ali možete dodati i malo limuna po želji.

0 komentari:

Objavi komentar