Sastojci: |
Količina: |
- krompir |
1kg |
- sveži šampinjoni |
200gr |
- praziluk |
2 struka |
- tvrdog sira |
150gr |
- mleko |
250ml |
- beli luk |
2-3 čena |
- jaja |
4 kom |
- začinska crvena paprika |
1/2 kašika |
- biber |
po ukusu |
- so |
po ukusu |
- svež peršun |
po uluksu |
- ulje |
malo |
Uputstvo za pripremu:
Na zagrejanom ulju propržite praziluk isečen na šnite, pa
kad omekša dodajte mu ispasirani beli luk. Dodajte šampinjone isečene na
listiće i kratko propržite. Krompir isecite na kocke pa dodajte i
pržite dok ne uvri tečnost koju su pustile pečurke. Doadjte začinsku
crvenu papriku, biber i so. U posebnu činiju umutite jaja, mleko,
polovinu rendanog sira, naseckan svež peršun i sve lepo promešajte.
U nauljenu vatrostalnu činiju smesu sipajte kašiku po kašiku. Prelite sa
umućenim jajima i malo viljuškom pomerajte kako bih lepo upila smesa od
jaja. Pospite ostatkom rendanog sira. Peciteu predhodno zagrejanoj
rerni na 180C oko 50 do 60 minuta dok ne dobije zlatnu koricu. Pečenu
musaku prohladite i služite sa salatom.
0 komentari:
Objavi komentar