Sastojci
- 300 gr. mlevenog junećeg mesa
- 6 većih tikvica
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica majorana
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica suvog peršuna
- 1 kašičica majčine dušice
- 3 jajeta
- 2 dl mleka
- 50 gr. kačkavalja
- 3 kašike ulja
Priprema
Mleveno meso propržite 10 minuta na ulju, zajedno sa iseckanim crnim i belim lukom i svim navedenim začinima (majoran, so, peršun, majčina dušica).Tikvice očistite, isecite uzduž debljine 2-3 mm i sa obe strane ispecite kratko u tiganju bez ulja.
U pleh stavite 3 kašike ulja i ređajte tikvice, zatim mleveno meso i ponovo tikvice.
Umutite jaja sa mlekom i prelijte odozgo a zatim narendajte kačkavalj. Pecite u rerni zagrejajnoj na 200 C 30 do 40 min. Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar