srijeda, 24. lipnja 2015.

Musaka od tikvica

Musaka od tikvica

Sastojci

  • 300 gr. mlevenog junećeg mesa
  • 6 većih tikvica
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica majorana
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica suvog peršuna
  • 1 kašičica majčine dušice
  • 3 jajeta
  • 2 dl mleka
  • 50 gr. kačkavalja
  • 3 kašike ulja

Priprema

Mleveno meso propržite 10 minuta na ulju, zajedno sa iseckanim crnim i belim lukom i svim navedenim začinima (majoran, so, peršun, majčina dušica).
Tikvice očistite, isecite uzduž debljine 2-3 mm i sa obe strane ispecite kratko u tiganju bez ulja.
U pleh stavite 3 kašike ulja i ređajte tikvice, zatim mleveno meso i ponovo tikvice.
Umutite jaja sa mlekom i prelijte odozgo a zatim narendajte kačkavalj. Pecite u rerni zagrejajnoj na 200 C 30 do 40 min. Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar