Bogata čokoladna torta, sa finim čokoladnim kremom između sedam mekanih
biskvitnih korica. Omiljena poslastica bavarskog princa Regenta, pa
stoga i ima sedam korica koje simbolizuju 7 Bavarskih oblasti.
Sastojci
za kore:
8 jaja / razdvojenih
250 g šećera u prahu
200 g brašna
za krem:
1/2 l punomasnog mleka
3 žumanaca
50 g skroba
100 g šećera
1 štapić bourbon vanilije
30 g kakaa
150 g gorke čokolade
100 g šećera u prahu
300 g omekšalog maslaca
za glazuru:
150 g crne čokolade (couverture)
20 g kokosove masti
Sastojci
za kore:
8 jaja / razdvojenih
250 g šećera u prahu
200 g brašna
za krem:
1/2 l punomasnog mleka
3 žumanaca
50 g skroba
100 g šećera
1 štapić bourbon vanilije
30 g kakaa
150 g gorke čokolade
100 g šećera u prahu
300 g omekšalog maslaca
za glazuru:
150 g crne čokolade (couverture)
20 g kokosove masti
0 komentari:
Objavi komentar