Sastojci za 4 osobe
malo | soli |
---|---|
300 g | makarona |
Preliv | |
300 g | feta sira |
100 g | mleka |
10 ml | suncokretovog ulja |
po želji | soli |
3 kom | jajeta |
Kuvanje makarona
U odgovarajućoj posudi zagrejte vodu i dobro je posolite.
Kad voda proključa, dodajte makarone i kuvajte ih dok ne omekšaju.
Priprema preliva
Razbijte jaja i umutite ih.
Dodajte sir i dobro ga izgnječite.
Sipajte mleko.
Sipajte ulje i promešajte.
Preliv dosolite po želji. Ukoliko koristite feta sir, imajte na umu da je prilično slan. Ukoliko upotrebite neki drugi, manje slan, sir npr. sremski (švapski), obavezno posolite.
Preliv bi na kraju trebalo da bude sledeće gustine:
Pečenje
Makarone sipajte u vatrostalnu posudu i prelijte ih.
Makarone pecite na 220°C do 15 minuta odn. dok ne porumene.
Pošto se radi o vatrostalnoj posudi, stavite makarone u hladnu rernu (da posuda ne bi od toplote pukla) i računajte vreme pečenja od momenta kada se rerna zagrejala.
Posluženje
Makarone poslužite tople.
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar