četvrtak, 25. lipnja 2015.

Zapečene makarone sa sirom




Sastojci za 4 osobe

malosoli
300 gmakarona

Preliv

300 gfeta sira
100 gmleka
10 mlsuncokretovog ulja
po željisoli
3 komjajeta

Kuvanje makarona



U odgovarajućoj posudi zagrejte vodu i dobro je posolite.



Kad voda proključa, dodajte makarone i kuvajte ih dok ne omekšaju.



Priprema preliva



Razbijte jaja i umutite ih.



Dodajte sir i dobro ga izgnječite.



Sipajte mleko.



Sipajte ulje i promešajte.



Preliv dosolite po želji. Ukoliko koristite feta sir, imajte na umu da je prilično slan. Ukoliko upotrebite neki drugi, manje slan, sir npr. sremski (švapski), obavezno posolite.

Preliv bi na kraju trebalo da bude sledeće gustine:



Pečenje



Makarone sipajte u vatrostalnu posudu i prelijte ih.



Makarone pecite na 220°C do 15 minuta odn. dok ne porumene.

Pošto se radi o vatrostalnoj posudi, stavite makarone u hladnu rernu (da posuda ne bi od toplote pukla) i računajte vreme pečenja od momenta kada se rerna zagrejala.

Posluženje



Makarone poslužite tople.

Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar