srijeda, 24. lipnja 2015.

Cufte sa maslinama

Ćuftice s maslinama

Sastojci

  • 400 g mlevene junetine
  • 100 g usitnjene sveže kobasice
  • 1 jaje
  • 1 kašika rendanog parmezana
  • so
  • biber
  • seckani peršun
  • beli luk
  • 100 g zelene masline
  • 2-3 kašike seckanog ili pasiranog paradajza
  • korica pomorandže
  • svež bosiljak
  • maslinovo ulje

Priprema

Pomešajte 400 g mlevene junetine sa 100 g usitnjene sveže kobasice, 1 jajetom, a kašikom rendanog parmezana, solju, biberom i seckanim peršunom i belim lukom. Od ove smese oblikujte ćuftice i kratko ih propržite u tiganju na maslinovom ulju.
Kada je prženje gotovo, ocedite ćuftice na papirne ubruse i ostavite ih da se prohlade. Na pleh postavite list papira za pečenje isečen u krug prečnika 30 cm. Na sredini papira postavite ćuftice, dodajte 100 g zelenih maslina i 2-3 kašike seckanog ili pasiranog paradajza. Začinite s malo svežeg bosiljka i kojim komadićem korice pomorandže.
Ivice papira premažite belancetom, pa ćuftice prekrijte još jednim listom papira za pečenje, istih dimenzija kao što je papir ispod. Slepite ivice dva lista papira, pa ih dodatno savijte da bi ćuftice bile dobro zaštićene. Prebacite u rernu zagrejanu na 200 stepeni na 15 minuta.

0 komentari:

Objavi komentar