utorak, 23. lipnja 2015.

KORNET TORTA

 

POTREBNO JE

ZA KORU: 12 belanaca, 14 kašika šećera, 3 kašike brašna, 4 kašike mlevenih prženih lešnika, 4 kašike rendane čokolade, 6 kašika seckanih oraha.

ZA FIL: 12 žumanaca, 250 g šećera, 2 jaja, 150 g čokolade, 1 margarin, 1 puding od vanile, 3 dl mleka, 300 g putera, 5 kašika mlevenih pečenih lešnika, 4 kesice šlaga, 1 kašika mlevene čokolade.

PRIPREMA
 
Umutite belanca sa šećerom, dodajte brašno, lešnike, rendanu čokoladu i seckane orahe. Sve sjedinite, pa ispecite koru na 180 stepeni. Koru presecite na pola. Na pari kuvajte žumanca sa šećerom i jajima, zatim dodajte čokoladu i margarin. Ostaviti da se ohladi. Posebno skuvajte puding od vanile u tri decilitre mleka. Ostavite da se ohladi. Puter dobro umutite, dodajte fil sa čokoladom i puding i sve dobro sjedinite. Dodajte četiri kašike mlevenih pečenih lešnika. Umutite četiri šlaga u tri decilitra mleka ili vode da šlag bude čvrst. Dodajte kašiku mlevene čokolade i kašiku lešnika. Sve izmešajte. Ređajte koru, fil, pa šlag, opet koru, pa fil i celu tortu obradite sa filom. Pospite lešnicima i rendanom ili topljenom čokoladom. 

0 komentari:

Objavi komentar