Sastojci za 4 osobe
malo | soli |
---|---|
2 kašike | skrobnog brašna od kukuruza |
200 ml | slatke pavlake |
425 ml | tegla iseckanih šampinjona |
1 kašike | šarenog bibera |
2 kašike | suncokretovog ulja |
2 kom | karanfilića |
1 glavice | crnog luka |
Priprema
Oljuštite i iseckajte crni luk.
Isecite šampinjone na listiće.
Za pripremu sosa možete koristiti kako sveže tako i šampinjone iz tegle. Razlika u ceni je zanemarljiva, a priprema je olakšana ako koristite one iz tegle. Uglavnom su šampinjoni iz tegle pomalo kiseli, pa i to treba uzeti u obzir.
Sipajte ulje tako da pokrije dno šerpe.
Pržite luk dok ne porumeni.
Dodajte šampinjone.
Sipajte slatku pavlaku.
Dodajte biber i nekoliko karanfilića.
Po želji posolite. Kuvajte sos 15-ak minuta, povremeno mešajući.
[tip=1]Šampinjoni će vrlo brzo "pustiti" vodu (tu je još i slatka pavlaka koja je tečna), ali treba biti oprezan dok se to ne desi. Da luk ne bi zagoreo možda ćete morati da dodate malo vode i naravno da promešate sos.[/tip]
Ukoliko sos nije dovoljno gust, dodajte skrobno brašno. Skrobno brašno može prouzrokovati grudvice u sosu, ali se one mogu "razbiti" energičnijim mešanjem.
Posluženje
Sos poslužite sa prženom piletinom.
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar