Sastojci: | Količina: |
---|---|
- jedno pile | 1,5 kg |
- paprike | 10 kom |
- tikvice | 2 kom |
- krompir | 3 kom |
- crni luk | 2 glavice |
- kisela pavlaka | 400 ml |
- brasno | 250 gr |
- jaja | 11 kom |
- paradajz | 5 kom |
- dimljeni kačkavalj | 300 gr |
- so, biber, začin | po ukusu |
- ulje za podmazivanje i pohovanje | 3 dl |
Uputstvo za pripremu:
-
Uzeti jedno pile od oko 1,5kg i skuvati ga. Naravno supu
iskoristiti za čorbu ili supu. Celo pileće meso odvojiti od kostiju i
iseći ga na krupnije komade ali da budu što tanji.
-
U zavisnosti od pleha ispohovati desetak paprika (ja volim one
somborke jer su malo ljute). Prvo ispeći i oljuštiti paprike pa pečene
pohovati. Za pohovanje vam treba 5 jajeta i 200gr brašna. Očistiti od
semenki i rastvoriti na pola da bi se dobilo jedno tanje veće parče.
-
Ispohovati dve tikvice isečene na kolutove. Za pohovanje vam je potrebno 2 jaja i 50 gr brašna.
-
Obariti 3 veća krompira i iseći na kolutove. Iseći na kolutove 2 glavice crnog luka.
-
Umutiti jaja sa pavlakom i začinima
-
U podmazan pleh ređati red piletine pa premazati sloj umućene
pavlake sa jajetom, pa red paprike, pa opet premazati pavlakom sa
jajetom, pa red krompira, pa pavlaku i jaja, pa red crnog luka,na kraju
red tikvica, pa opet meso i tako redom dok se ne utroši materijal.
-
Iseći paradajz na kolutove i prekriti zadnji sloj. Odozgo
narendati na krupno 300gr dimljenog kačkavalja. Zapeći u rerni oko 25
minuta dok se kačkavalj ne rastopi. Po ukusu naravno dodati soli i
bibera.
0 komentari:
Objavi komentar