subota, 20. lipnja 2015.

Vrlo neobična pileća musaka




Sastojci: Količina:
- jedno pile 1,5 kg
- paprike 10 kom
- tikvice 2 kom
- krompir 3 kom
- crni luk 2 glavice
- kisela pavlaka 400 ml
- brasno 250 gr
- jaja 11 kom
- paradajz 5 kom
- dimljeni kačkavalj 300 gr
- so, biber, začin po ukusu
- ulje za podmazivanje i pohovanje 3 dl

Uputstvo za pripremu:

  • Uzeti jedno pile od oko 1,5kg i skuvati ga. Naravno supu iskoristiti za čorbu ili supu. Celo pileće meso odvojiti od kostiju i iseći ga na krupnije komade ali da budu što tanji.

  • U zavisnosti od pleha ispohovati desetak paprika (ja volim one somborke jer su malo ljute). Prvo ispeći i oljuštiti paprike pa pečene pohovati. Za pohovanje vam treba 5 jajeta i 200gr brašna. Očistiti od semenki i rastvoriti na pola da bi se dobilo jedno tanje veće parče.

  • Ispohovati dve tikvice isečene na kolutove. Za pohovanje vam je potrebno 2 jaja i 50 gr brašna.

  • Obariti 3 veća krompira i iseći na kolutove. Iseći na kolutove 2 glavice crnog luka.

  • Umutiti jaja sa pavlakom i začinima

  • U podmazan pleh ređati red piletine pa premazati sloj umućene pavlake sa jajetom, pa red paprike, pa opet premazati pavlakom sa jajetom, pa red krompira, pa pavlaku i jaja, pa red crnog luka,na kraju red tikvica, pa opet meso i tako redom dok se ne utroši materijal.

  • Iseći paradajz na kolutove i prekriti zadnji sloj. Odozgo narendati na krupno 300gr dimljenog kačkavalja. Zapeći u rerni oko 25 minuta dok se kačkavalj ne rastopi. Po ukusu naravno dodati soli i bibera.

0 komentari:

Objavi komentar