četvrtak, 25. lipnja 2015.

Pikantna piletina




Sastojci za 2 osobe

2 kašičicevegete
1 kašičicečilija
40 mlsuncokretovog ulja
100 gbrašna
500 gpilećeg filea

Priprema



Piletinu isecite na kockice veličine 2 cm x 2 cm.



U veću posudu stavite nasečenu piletinu, dodajte dve kašičice vegete i kašičicu do dve čilija, u zavisnosti od toga koliko volite ljuto, pa sve dobro promešajte.



Prženje



U veći tiganj sipajte ulje, pa zagrejte na najjačoj temperaturi.



Da je ulje zagrejano, primetićete po karakterističnom mirisu.

Meso uvaljajte u brašno.



Meso lagano položite u tiganj. Popunite ceo tiganj. Piletinu pržite sa svake strane 3 do 4 minute.



Pošto je piletina gotova, izvadite je iz tiganja.

Posluženje



Piletinu poslužite toplu, a kao prilog možete poslužiti pomfrit ili krompir pire.

Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar