Sastojci za 2 osobe
2 kašičice | vegete |
---|---|
1 kašičice | čilija |
40 ml | suncokretovog ulja |
100 g | brašna |
500 g | pilećeg filea |
Priprema
Piletinu isecite na kockice veličine 2 cm x 2 cm.
U veću posudu stavite nasečenu piletinu, dodajte dve kašičice vegete i kašičicu do dve čilija, u zavisnosti od toga koliko volite ljuto, pa sve dobro promešajte.
Prženje
U veći tiganj sipajte ulje, pa zagrejte na najjačoj temperaturi.
Da je ulje zagrejano, primetićete po karakterističnom mirisu.
Meso uvaljajte u brašno.
Meso lagano položite u tiganj. Popunite ceo tiganj. Piletinu pržite sa svake strane 3 do 4 minute.
Pošto je piletina gotova, izvadite je iz tiganja.
Posluženje
Piletinu poslužite toplu, a kao prilog možete poslužiti pomfrit ili krompir pire.
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar