nedjelja, 14. lipnja 2015.

Karamel-banana torta koju ćete obožavati!

 
 
 
 Sastojci
150 g mljevenog keksa
80 g maslaca
30 g Kakaa u prahu
2 banane
Za karamel umak:
150 g šećera
250 ml mlijeka
Za kremu:
1 Šlag krema vanilija
125 ml mlijeka
Priprema
1.
Mljevenom keksu dodajte kakao ili vaniliju u prahu (po želji) i promiješajte. Dodajte 6 žlica vode, promiješajte, a zatim dodajte rastopljeni maslac i sve još dobro promiješajte.
2.
Smjesu rasporedite u kalup za pite (3 kom.) Ø 15 cm ili u jedan kalup Ø 24 cm. Smjesu dobro utisnite da dobijete jednoličnu podlogu po dnu i po rubu kalupa. Kalup stavite u hladnjak 20-ak minuta da se podloga dobro stisne.
3.
Banane narežite na ploške i posložite ih po površini keksa.
4.
Za karamel, šećer stavite u posudu i zagrijavajte dok ne dobijete svijetli karamel. Pažljivo prelijevajte mlijekom i kuhajte na laganoj vatri da dobijete umak.
5.
Topao umak prelijte preko banana i ostavite da se ohladi.
6.
Hladnom mlijeku dodajte sadržaj vrećice za kremu i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete kremu (i ovaj dio je po želji,kremu možete i ne stavljati)
7.
Nanesite je na pitu pomoću slastičarske vrećice i poslužite.
Savjet
Za pripremu karamel umaka šećer stavite u tanjem sloju u plitku posudu i pažljivo ga otapajte da ne zagori, a kad dodate mlijeko, lagano ga zagrijavajte uz miješanje da dobijete umak.

0 komentari:

Objavi komentar