ponedjeljak, 23. lipnja 2014.
Burbon vanilla štanglice
Mekani biskvit sa burbon vanilija kremom,tanki sloj muss kreme i čokoladna glazura.
Sastojci
biskvit: 3 jaja
100 g šećera+1 limun šećer dolcela
70 g oštrog brašna+1 puna žličica praška za pecivo
70 ml ulja
70 ml mlijeka
2 žlice kakaa u prahu
1 žličica mljevene kave
vanilija krema: 500 ml mlijeka
1 prašak za puding burbon vanilija premium od dolcele
2 burbon vanilija šećera dolcela
100 ml vrhnja za šlag
čokladna muss krema 100 g čokolade sa 50% kakaa i komadićima naranične kore
200 ml vrhnja za šlag
1 poravnata žlica kakaa u prahu
glazura: 100 g tamne čokolade sa 50% kakaa
200 ml vrhnja za šlag
Priprema
Pripremite prvo kremu da se stigne ohladiti.
U 400 ml mlijeka dodajte šećer i stavite kuhati na srednju vatru.
U preostalih 100 ml rastopite prašak za puding.
Ulijte u mlijeko i ukuhajte kao puding.
Stavite na hlađenje,prvo na sobnoj temperaturi ,a zatim premjestite u hladnjak.
Za biskvit neka vam jaja budu sobne temperature.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Žumanjke tucite sa 50g šećera+ limun šećer na najjačoj brzini da dobijete gušću smjesu.
Polako ulijte ulje,mlijeko,dodajte brašno + prašak za pecivo,kakao,kavu.
Miksajte dok se sve ne poveže.
U drugoj posudi miksajte bjelanjke sa malo soli.
Kad pobijele počnite dodavati preostalih 50 g šećera u 3 navrata.
Istucite bjelanjke u sjajni čvrsti snijeg i špatulom u par navrata umiješajte ručno,da dobijete prozračnu smjesu.
Stavite u namašćen lim,ne mastite stranice i pecite na 180C-30-35 min.
Kalup okrugli 26 cm.
Pečen biskvit ohladite 15 min u kalupu,izvadite iz kalupa i prelijte sa mješavinom ruma i mlijeka.
Stavite obruč preko biskvita da bi lakše slagali kreme.
Za čokoladnu muss kremu topite čokoladu sa kakaom u vrhnju za šlag na laganoj vatri i pustite da se skroz ohladi.
Možete je hladiti u hladnjaku da se kasnije lakše istuče.
Za burbon vanilija kremu ohlađeni dobiveni puding kratko promiksajte pa polako ulijevajte vrhnje za šlag i tucite na najjačoj brzini da se šlag istuče i sjedini u kremu.
Pazite da su vam i šlag i krema jednako i dobro rashlađeni.
Dobivenu kremu premažite preko biskvita.
Stavite u hladnjak.
Čokoladu koju ste rastopili i ohladili istucite mikserom na najjačoj brzini dok ne dobijete kremu.
Premažite pažljivo preko vanilija kreme.
Stavite hladiti u hladnjak.
Za čokoladnu glazuru topite čokoladu u vrhnju za šlag na laganoj vatri i mlako prelijte po kolaču.
(coolinarika.com)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar