ponedjeljak, 23. lipnja 2014.

Burbon vanilla štanglice


Mekani biskvit sa burbon vanilija kremom,tanki sloj muss kreme i čokoladna glazura.

Sastojci

     biskvit: 3 jaja
      100 g šećera+1 limun šećer dolcela
      70 g oštrog brašna+1 puna žličica praška za pecivo
      70 ml ulja
      70 ml mlijeka
      2 žlice kakaa u prahu
      1 žličica mljevene kave
     vanilija krema: 500 ml mlijeka
      1 prašak za puding burbon vanilija premium od dolcele
      2 burbon vanilija šećera dolcela
      100 ml vrhnja za šlag
     čokladna muss krema 100 g čokolade sa 50% kakaa i komadićima naranične kore
      200 ml vrhnja za šlag
      1 poravnata žlica kakaa u prahu
     glazura: 100 g tamne čokolade sa 50% kakaa
      200 ml vrhnja za šlag


Priprema

    Pripremite prvo kremu da se stigne ohladiti.
    U 400 ml mlijeka dodajte šećer i stavite kuhati na srednju vatru.
    U preostalih 100 ml rastopite prašak za puding.
    Ulijte u mlijeko i ukuhajte kao puding.
    Stavite na hlađenje,prvo na sobnoj temperaturi ,a zatim premjestite u hladnjak.
    Za biskvit neka vam jaja budu sobne temperature.
    Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
    Žumanjke tucite sa 50g šećera+ limun šećer na najjačoj brzini da dobijete gušću smjesu.
    Polako ulijte ulje,mlijeko,dodajte brašno + prašak za pecivo,kakao,kavu.
    Miksajte dok se sve ne poveže.
    U drugoj posudi miksajte bjelanjke sa malo soli.
    Kad pobijele počnite dodavati preostalih 50 g šećera u 3 navrata.
    Istucite bjelanjke u sjajni čvrsti snijeg i špatulom u par navrata umiješajte ručno,da dobijete prozračnu smjesu.
    Stavite u namašćen lim,ne mastite stranice i pecite na 180C-30-35 min.
    Kalup okrugli 26 cm.
    Pečen biskvit ohladite 15 min u kalupu,izvadite iz kalupa i prelijte sa mješavinom ruma i mlijeka.
    Stavite obruč preko biskvita da bi lakše slagali kreme.
    Za čokoladnu muss kremu topite čokoladu sa kakaom u vrhnju za šlag na laganoj vatri i pustite da se skroz ohladi.
    Možete je hladiti u hladnjaku da se kasnije lakše istuče.
    Za burbon vanilija kremu ohlađeni dobiveni puding kratko promiksajte pa polako ulijevajte vrhnje za šlag i tucite na najjačoj brzini da se šlag istuče i sjedini u kremu.
    Pazite da su vam i šlag i krema jednako i dobro rashlađeni.
    Dobivenu kremu premažite preko biskvita.
    Stavite u hladnjak.
    Čokoladu koju ste rastopili i ohladili istucite mikserom na najjačoj brzini dok ne dobijete kremu.
    Premažite pažljivo preko vanilija kreme.
    Stavite hladiti u hladnjak.
      Za čokoladnu glazuru topite čokoladu u vrhnju za šlag na laganoj vatri i mlako prelijte po kolaču.
(coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar