subota, 28. lipnja 2014.

Kremasti čokoladni kolač



Sastojci:

1/2 šalice polu-slatkih komadića čokolade
230 g krem sira
1/3 šalice šećera u prahu
1 šalica tučenog vrhnja
1/2 žličice ekstrakta vanilije
1/4 šalice šećera u prahu
oko 45 vanilin kiflica
čokoladne mrvice kao dekoracija

Priprema :

Ima za 12 do 15 manjih kolača. Recept možete smanjiti na pola.
Čokoladne komadiće otopite u mikrovalnoj.
U jednoj zdjeli lupajte krem sir da omekša. Pomiješajte nekoliko žlica sira sa otopljenom čokoladom. Ako ne nastane sasvim glatka krema, ponovo malo zagrijavajte u mikrovalnoj i miješajte.
Takvu čokoladnu kremu umiješajte u ostatak sira i dobro izmiješajte da se sve poveže. Dodajte 1/3 šalice šećera u prahu i miješajte.
Istucite vrhnje u čvrsti šlag. Dodajte vaniliju i 1/4 šalice šećera u prahu i nastavite miješati dok ponovo postane čvrsti šlag.
Dodajte malo manje od pola šlaga u kremu sa čokoladom, pa miješajte dok se sve spoji. Ostatak šlaga ostavite u hladnjaku.
papirne posudice složite u lim za muffine. Stavite po dva vanilin keksića u dno svake posudice. Stavite veliku žlicu punu kreme u svaku posudicu. Preko toga stavite još jedan keks i malo pritisnite. Ukrasite ostatkom šlaga. Pospite čokoladnim mrvicama. Ostavite u hladnjaku barem jedan sat prije posluživanja.
Pekarova napomena: Ako dodajte previše krem sira u otopljenu čokoladu, ona bi mogla postati vodenasta, pa ćete u siru imati samo točkice od čokolade. Tada samo zagrijte tu smjesu u mikrovalnoj dok se otopi i žestoko izmiješajte. Tada pomiješajte ovu kremu sa ostatkom sira

0 komentari:

Objavi komentar