utorak, 24. lipnja 2014.

Extra lady cherry


Schwarzwald-na drugačiji način,nemate li dovoljno vremena za pripremanje toga poznatog ukusnog kolača,možete ga napraviti bez pečenja i s malo vremena

Sastojci

Broj osoba:
    8 osoba

    ZA PODLOGU OD KEKSA;
     cca-250g. petit beurre keksa /s okusom maslaca
      sok od višanja za namakanje
    ZA NADJEV 1.
     850g. svježih ili 1-staklenka kompota višanja bez koštica
    ZA NADJEV 2.
     400g. masnijeg krem-sira/+ 1-vrećica želatine-fix
     150g. šećera u prahu
     1 vrećica burbon-vanilije po ukusu
     400ml. slatkog vrhnja/za šlag+ 2 -vrećice kremfixa


Priprema

    Formiranje torte;

    u četvrtasti dublji pleh ili kalup,(po mogućnosti s pokretnim stranicama),složite keks u dva reda-sloja,prethodno ga namočite u soku od višanja.

    NADJEV 1.

    ako čete koristiti svježe višnje (uskoro nam dolazi sezona)onda ih operite,odstranite peteljke,i koštice pa ih prokuhajte u 200.ml. vode,stavite ih u cjedilo,ohladite,sačuvajte sok.
    višnje iz staklenke također ocijedite i sačuvajte sok.

    NADJEV 2.   

    čvrsto tucite slatko vrhnje s vanilijom i praškom za učvršćivanje,sir izmiješajte s šećerom u prahu i želatinom , dodajte u čvrsto tučeno slatko vrhnje.
    u tri sloja premažite tortu,prvo sloj nadjeva 2.
    pa nadjev 1.i tim redoslijedom još dva puta.
    neka se "odmara" preko noći,drugi dan odstranite obruč,ukrasite po želji,čokoladnim bombonicama,struganom bijelom i tamnom čokoladom i sl.

Posluživanje

ja,osobno nisam ljubitelj želatina u slasticama,ali sam ovdje koristila i želatinu fix i kremfix/učvrščivač za slatko vrhnje!
neka vam torta stalno bude u hladnjaku,jer je onda posebno osvježavajuća! (coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar