srijeda, 25. lipnja 2014.

Cvetna dolina



Sastojci

    materijal za 3 kore
     15 belanki
     300g šećera
     3 kašike brašna
    fil
     15 žumanki
     150g šećera
     250g margarina
    i još
     200g krem šlaga od vanile
     100g čokolade
     100g margarina
     250g mleka


Priprema

    Za svaku koru, mikserom dobro umutiti po 5 belanaca sa 100g šećera i na kraju lagano umešati 1 kašiku brašna.Kore pažljivo peći na temperaturi od 150 do 170 stepeni u zavisnosti od toga kako vam radi rerna.
    Za fil, mikserom umutiti žumanke sa šećerom i skuvati fil na pari.Kad se ohladi sjediniti sa 250g margarina, mikserom.
    Umutiti 200g krem šlaga od vanile sa 250g mleka.
    Rastopiti čokoladu sa 100g margarina.
    Svaku, pečenu, koru premazati sa rastopljenom čokoladom i sačekati da se čokolada stegne.Onda filovati koru filom, na fil staviti deo šlag krema, opet kora sa čokoladom, fil,šlag krem, kora, fil,šlag krem.Dobro ohladiti tortu.
    Prijatno! (coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar