srijeda, 25. lipnja 2014.
Cvetna dolina
Sastojci
materijal za 3 kore
15 belanki
300g šećera
3 kašike brašna
fil
15 žumanki
150g šećera
250g margarina
i još
200g krem šlaga od vanile
100g čokolade
100g margarina
250g mleka
Priprema
Za svaku koru, mikserom dobro umutiti po 5 belanaca sa 100g šećera i na kraju lagano umešati 1 kašiku brašna.Kore pažljivo peći na temperaturi od 150 do 170 stepeni u zavisnosti od toga kako vam radi rerna.
Za fil, mikserom umutiti žumanke sa šećerom i skuvati fil na pari.Kad se ohladi sjediniti sa 250g margarina, mikserom.
Umutiti 200g krem šlaga od vanile sa 250g mleka.
Rastopiti čokoladu sa 100g margarina.
Svaku, pečenu, koru premazati sa rastopljenom čokoladom i sačekati da se čokolada stegne.Onda filovati koru filom, na fil staviti deo šlag krema, opet kora sa čokoladom, fil,šlag krem, kora, fil,šlag krem.Dobro ohladiti tortu.
Prijatno! (coolinarika.com)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar