petak, 27. lipnja 2014.

Mađarica



Ovog puta sam se poigrala tijestom i miksanjem maslaca i bjelanjka dobila divne svilene kore!

Sastojci

    tijesto / kore
     300 g brašna
     100 g omekšalog maslaca
     100 g šećera
     1 bjelanjak
     100 g kiselog vrhnja (20% m.m.)
     žličica sode bikarbone
    čokoladna krema
     700 ml mlijeka
     7 žlica šećera
     7 žlica kakaa
     7 žlica brašna
     100 g maslaca
     50 g tamne Linolade
     2 čepa ruma
    čokoladna glazura
     100 g kvalitetne čokolade (70% kakaa)
     50 g maslaca
     3 žlice ulja
     1 žlica vode
     1 žlica meda (agacija)


Priprema


    Za tijesto pjenasto izmiksati maslac, šećer, bjelanjak i vrhnje, umijesiti prosijano brašno sa sodom.
    Ohlađeno tijesto razvaljati u 6 tankih listova, peći na okrenutoj strani lima za pečenje (20×30cm) – prije ga premazati maslacem i posipati brašnom. Možete valjati i 3 lista preko silikonske podloge za pečenje pa iz pečene i vruće skalpelom prepoloviti na 2 lista približno gore navedenih dimenzija, ili malo manje, ovisi o veličini silikonske podloge.
    Peći nekoliko minuta na 190*C – moraju ostati svijetle! Ohladiti ih.
    Za kremu u mlijeko ukuhati brašno, kakao i šećer (naravno, odvojiti malu količinu mlijeka i prvo dobro razmutiti praškaste sastojke). U vruću kremu umiješati rum, Linoladu i maslac.
    Vruću kremu raspodijeliti na 5 jednakih dijelova (u manje zdjelice) i premazivati listove tijesta. Zadnja neka bude kora.
    Lagano pritisnuti kolač i preliti ga toplom čokoladnom glazurom (čije sastojke otopiti na pari ili u MW).
    Obavezno ostaviti kolač da odstoji neko vrijeme (najbolje preko noći), zatim rezati na kocke, pravokutnike, ploške, ... (coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar