četvrtak, 26. lipnja 2014.

Mokri kolač


Tražite neki jednostavni kolač čija priprema kratko traje?  Kod pripreme ovog kolača ne trebate vaditi čak niti vagu. Sočan je i ukusan, a namirnice za njega vjerojatno najčešće imate kod kuće.

Sastojci

      BISKVIT:
     3 jaja
     5 žlica šećera
     2 žlice grisa
     2 žlice kakaa
     9 žlica mlijeka
     6 žlica brašna
     1 prašak za pecivo
      PRELJEV
     5 dl mlijeka
     7 žlica šećera
      "ŠLAG"
     3 bjelanaca
     250 g šećera


Priprema


    BISKVIT:

    Žumanjca i šećer pjenasto umutiti, dodati mlijeko, prosijani gris, kakao, brašno i prašak za pecivo i na kraju snijeg od bjelanaca.
    Peći na 180 stupnjeva 30 min (meni je trebalo manje, izvaditi kada se biskvit odvoji od kalupa).

    PRELJEV:

    U mlijeko dodati šećer. Mješati na visokoj temperaturi dok se šećer ne rastopi. Pustiti da uzavre.
    Vruć biskvit preliti vrućim preljevom.
    Ohladiti.

    "ŠLAG"

    U izvornom kolaču se biskvit premaže s običnom šlag pjenom, ali ja sam s bjelancima:
    Istuči bjelance, dodati šećer u prahu. (tuci na pari) (coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar