petak, 27. lipnja 2014.

Jagoda milk šnite



Sastojci za koru:

    5 jaja
    5 žlica šećera
    3 žlice kakaa
    5 žlica brašna
    1/2 praška za pecivo

Voće:

    500 g jagoda

Sastojci za kremu:

    250 ml slatkog vrhnja (pavlake) za šlag
    1/2 kesice želatina
    1 vanilija šećera
    1 aroma vanilije
    3 žlice meda

Priprema:

Umutiti bjelanca u čvrst snijeg. Posebno umutiti žumanca sa šećerom, dodati sve sastojke, pa umiješati snijeg od bjelanaca. Ispeći koru koju prerežemo na pola. Jagode očistimo i izrežemo na ploške. Umutimo slatko vrhnje sa otopljenim želatinom i medom. Dodamo vanilija šećer i aromu. Kore malo natopimo sokom od jagoda i premažemo kremom. Preko kreme poredamo jagode, preklopimo drugom korom i premažemo kremom. Tortu ukrasimo preostalim jagodama, pospemo kakaom. Prije posluživanja ohladiti najmanje sat vremena. (recepti-svijeta.com)

0 komentari:

Objavi komentar