ponedjeljak, 16. lipnja 2014.

Instant čoko kupinolino (Kristina Bertović)



Sastojci

    Podloga
     13-14 petitbeurreastih keksa (ili još toliko ako želite dodatni red iznad voćnog sloja)
    Prvi sloj
     1 puding od čokolade (Dolcela čokolada premium)
     par žlica šećera (ovisno o količini navedenoj za pripremu pudinga, ovdje 4 žlice)
     4 deci mlijeka
    Drugi sloj
     25 deka kupina (to je recimo mjerica)
     3 žlice šećera
     1 vanilin šećer
     2 žlice gussnela/gustina
     pola deci vode
    Treći sloj
     25 deka čokolade za kuhanje
     4 deci vrhnja za šlag

Priprema

    Na dno manjeg protvanja poslažite kekse.
    Skuhajte čokoladni puding prema uputama na vrećici, ali malo gušće (umjesto pola litre mlijeka stavite 4 deci). Nalijte preko keksa.
    Kupine zdrobite sa gnječilicom za pire, dodajte šećer, vanilin šećer te pola deci vode u kojem ste razmutili gustin. Stavite na vatru, prokuhajte te kad se zgusne (miješajte pjenjačom, brzo se zgusne) prelijte i razmažite po pudingu.
    (Ako želite da kolač bude još malo viši, sad dodajte još jedan red keksa.)
    Vrhnje zavrijte te skinite s vatre. Umiješajte čokoladu iskomadanu na kockice. Miješajte dok se čokolada ne otopi i prelijte po sloju od kupina.
    Dobro ohladite te uživajte!
    * Kolač nije previsok, nije ni presladak, ni preizdašan. Idealan je recimo kao desert nakon oooooobilnog nedjeljnog ručka jer će za maleno čoko zadovoljstvo svatko uvijek pronaći još malo mjesta :)




Recept poslala Kristina Bertović za nagradnu igru!

0 komentari:

Objavi komentar