ponedjeljak, 16. lipnja 2014.
Instant čoko kupinolino (Kristina Bertović)
Sastojci
Podloga
13-14 petitbeurreastih keksa (ili još toliko ako želite dodatni red iznad voćnog sloja)
Prvi sloj
1 puding od čokolade (Dolcela čokolada premium)
par žlica šećera (ovisno o količini navedenoj za pripremu pudinga, ovdje 4 žlice)
4 deci mlijeka
Drugi sloj
25 deka kupina (to je recimo mjerica)
3 žlice šećera
1 vanilin šećer
2 žlice gussnela/gustina
pola deci vode
Treći sloj
25 deka čokolade za kuhanje
4 deci vrhnja za šlag
Priprema
Na dno manjeg protvanja poslažite kekse.
Skuhajte čokoladni puding prema uputama na vrećici, ali malo gušće (umjesto pola litre mlijeka stavite 4 deci). Nalijte preko keksa.
Kupine zdrobite sa gnječilicom za pire, dodajte šećer, vanilin šećer te pola deci vode u kojem ste razmutili gustin. Stavite na vatru, prokuhajte te kad se zgusne (miješajte pjenjačom, brzo se zgusne) prelijte i razmažite po pudingu.
(Ako želite da kolač bude još malo viši, sad dodajte još jedan red keksa.)
Vrhnje zavrijte te skinite s vatre. Umiješajte čokoladu iskomadanu na kockice. Miješajte dok se čokolada ne otopi i prelijte po sloju od kupina.
Dobro ohladite te uživajte!
* Kolač nije previsok, nije ni presladak, ni preizdašan. Idealan je recimo kao desert nakon oooooobilnog nedjeljnog ručka jer će za maleno čoko zadovoljstvo svatko uvijek pronaći još malo mjesta :)
Recept poslala Kristina Bertović za nagradnu igru!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar