ponedjeljak, 23. lipnja 2014.
Čokoladna lješnjak tortica
Jednostavna tortica, idealna za brzi desert, sami biskvit može uz bilo koji preljev.
Sastojci
BISKVIT
4 jaja
200g šećera
7 žlica hladne vode
1/2 praška za pecivo
100g preprženih mljevenih lešnjaka
malo manje od 1 žlice kakaa
KREMA
250g Linolade duo/nougat ili sl.
250g mascarpone sira
Priprema
Okrugli kalup promjera 26cm namažite uljem i posujte brašnom, a dno obložite papirom za pečenje.
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg, uz dodavanje 3 žlice hladne vode.
Žumanjke istucite sa šećerom dok ne posvijetle, dodajte 4 žlice hladne vode. Umiješajte prosijano brašno sa praškom za pecivo i kakaom. Ako vam je smjesa pregusta, slobodno dodajte dio snijega od bjelanjaka. Dodajte i mljevene prepržene lješnjake. Na kraju lopaticom lagano umiješajte i snijeg od bjelanjaka.
Izlijte smjesu u kalup. Pecite oko 25 minuta na 180 stupnjeva.
Za kremu, u lončiću pomiješajte mascarpone sir i Linoladu duo, ili nougat, što vam je draže, i na laganoj vatri ugrijte uz miješanje, dok se smjesa ne ujednači. Ne smije zakuhati, Prelijte u plastičnu zdjelu, stavite u frižider da se ohladi.
Uživajte! (coolinarika.com)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar