ponedjeljak, 23. lipnja 2014.

Čokoladna lješnjak tortica


Jednostavna tortica, idealna za brzi desert, sami biskvit može uz bilo koji preljev.

Sastojci

     BISKVIT
     4 jaja
     200g šećera
     7 žlica hladne vode
     1/2 praška za pecivo
     100g preprženih mljevenih lešnjaka
     malo manje od 1 žlice kakaa
     KREMA
     250g Linolade duo/nougat ili sl.
     250g mascarpone sira



Priprema

    Okrugli kalup promjera 26cm namažite uljem i posujte brašnom, a dno obložite papirom za pečenje.
    Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg, uz dodavanje 3 žlice hladne vode.
    Žumanjke istucite sa šećerom dok ne posvijetle, dodajte 4 žlice hladne vode. Umiješajte prosijano brašno sa praškom za pecivo i kakaom. Ako vam je smjesa pregusta, slobodno dodajte dio snijega od bjelanjaka. Dodajte i mljevene prepržene lješnjake. Na kraju lopaticom lagano umiješajte i snijeg od bjelanjaka.
    Izlijte smjesu u kalup. Pecite oko 25 minuta na 180 stupnjeva.
    Za kremu, u lončiću pomiješajte mascarpone sir i Linoladu duo, ili nougat, što vam je draže, i na laganoj vatri ugrijte uz miješanje, dok se smjesa ne ujednači. Ne smije zakuhati, Prelijte u plastičnu zdjelu, stavite u frižider da se ohladi.
    Uživajte! (coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar