srijeda, 18. lipnja 2014.

Torta s linoladom (Melita Perčić)



Biskvit

6jaja 8 žlicašećera 1 dclvode 1 dclulja 6 žlicabrašna 3 žlicekakao 1prašak za pecivo

Krema

3pudinga od vanilije 1 žlicagustina 1 l i 2 dlmlijeka 10 žlicašećera 20 dagmaragarina i još 2 žlice bijele lino lade 2 žlice tamne lino lade.

Priprema :


Umutiti žumanjke i šećer, dodati tekuće sastojke dobro umutiti, Pa tek onda dodati brašno pomješano s praškom i kakao.Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka.Peći u okruglom limu br.28. Pečen i ohlađen biskvit prerezati na dva djela, te natopiti dobro čoko.mlijekom, ili voćnim sokom po želji. 2.Za kremu skuhati pudinge na uobičajen način.U ohlađeno dodati margarin.Kremu podjeliti na dva djela, u jedan dio dodati bijelu a u drugi tamnu lino ladu. 3.Premazati prvi biskvit svijetlom kremom, poklopiti drugim djelom biskvita pa tamna krema. 4.Dobro ohladiti, kreme su dosta čvrste pa se lijepo reže.


Recept poslala Melita Perčić za nagradnu igru!

0 komentari:

Objavi komentar