srijeda, 25. lipnja 2014.

Milka princeze


Ove krofnice osvojile su mnoga srca,naprosto neodoljivo izgledaju a pri tom ukus im je fantastican 

Za krofnice:

    250 ml jaja (4 komada S klase ili 5 komada A klase)
    250 ml vode
    125 ml ulja
    150 g brašna
    prstohvat soli
    3 kašičice šećera

Za fil:

    3 pudinga od vanile
    1 kašika brašna
    1l mleka
    250 g šećera
    2 kesice vanilin šećera
    pola margarina
    2 kašike prah šećera

Za preliv:

    100 g mlečne Milka čokolade
    3 kašike ulja

Priprema:

    U mericu razbiti 4 jaja S klase ili 5 jaja A klase. Izmeriti. Vrlo je važno da bude 250 ml. U šerpu sipati vodu, dodati ulje, so i šećer i staviti da provri. Izmaći sa ringle, pa dodati brašno i varjačom izmešati da se dobije gusto i glatko testo.
    Ostaviti 30 minuta da se testo prohladi, a zatim dodavati jaja iz 2-3 puta, sipajući iz merice i mešajući posle svakog dodavanja, dok smesa ne postane homogena. Može se mešati varjačom ili mikserom, svejedno je. Smesa će biti gusta, lepljiva i sjajna.
    Uključiti rernu na 200°C. Na pleh obložen pek papirom vaditi grudvice testa uz pomoć kašičice. Grudvice testa neka budu veličine ping pong loptice. Krofne peći na 200°C oko 35-40 minuta, zavisno od rerne. Ne otvarati rernu tokom pečenja. Krofne su gotove kad se dobro zarumene i kad pukotine izgube svetlo žuti ton.
    Za pripremu fila sipati 800 ml mleka u šerpu i dodati šećer. U 200 ml mleka razmutiti puding , brašno i 1 vanilin šećer. Kad mleko sa šećerom provri, sipati puding i skuvati.
    Fil prekriti celofanom dok se hladi da se ne uhvati korica, pa ohladiti. Margarin izmiksati sa prah šećerom i jednom kesicom vanilin šećera. Sve sjediniti.
    Ohladjene krofne preseći na pola, filovati kremom uz pomoć dresir kese i zvezdastog nastavka. Poklopiti gornjom polovinom krofne.
    Istopiti na pari Milka čokoladu i dodati ulje. Sve lepo izmešati, pa preliti krofnice.
    Od ove mere ispadne 55 krofnica, svaka je veličine dva zalogaja. (kuvajmo-blogovski.com)

0 komentari:

Objavi komentar