nedjelja, 29. lipnja 2014.

Crvenkapa bez sira



Sastojci

     3 jaja
     20 dag brasna
     15 dag secera
     15 dag margarina
     pola vrecice praska za pecivo
     za kremu: 1 puding od vanilije
     1,5 casa kiselog vrhnja
     5 dag secera
     oko 3 dcl mlijeka
     1 staklenka visanja
     1 paketic zelatine u prahu ili preljeva za torte
      sok od kompota, voda i secer
      ulje za biskvit par zlica


Priprema

        Za biskvit: Miksati prvo margarin dok ne postane lagano pjenast pa postupno dodavati šećer dok sve ne postane povezana masa. Dodavati tada jaje po jaje i dalje miksati pa na kraju postepeno dodati i brašno s praškom za pecivo ulje. Biskvit razmazati (dosta je gust) po limu za pečenje (veličine cca 20×30 cm) pa peći na 180ºC 20 min. Kolač izvaditi iz pećnice i pustiti da se malo prohladi.
        Za kremu: Skuhati pudinge sa šećerom u količini mlijeka navedenoj u receptu pa u još vrući kuhani puding umiješati kiselo vrhnje.
        Preko biskvita složiti višnje koje ste prethodno ocijedili i od kojih ste sok ostavili po strani, preko višanja premazati kremu s pudingom pa nastaviti peći još 25 min u pećnici na istoj temperaturi.
        Dok se pečeni kolač hladi pripremite preljev za torte prema uputama na omotu a sa sokom od višanja (samo pola inace je pre kiselo), šećerom i vodom. Preljev pažljivo i polako izlijte preko kolača i pustite da se ohladi. (coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar