Čokoladna torta nepogrešiv je odabir kada želite zadovoljiti ukuse većine, jer čarobnici čokoladi rijetki mogu odoljeti. Punoća okusa i toljivost u ustima glavni su pak aduti ovog jednostavnog recepta za čiju pripremu su dovoljna tek tri sastojka. Izostanak šećera i brašna ovu tortu izdvajaju iz gomile sličnih čokoladnih inačica, a pjenasta struktura je stavlja u red slastica za koje se traži kriška više.
Sastojci:
- 175 g tamne čokolade
- 7 jaja
- 140g maslaca
- 7 jaja
- 140g maslaca
Priprema:
1.
Pećnicu zagrijte na 130 stupnjeva. Pripremite kalup za tortu, namažite
ga maslacem i obložite papirom za pečenje. Čokoladu natrgajte na kockice
i otopite na pari. Pred sam kraj, kada je čokolada rastopljena
umiješajte na kockice narezan maslac. Miješajte dok se ne rastopi.
2. Odvojite
žumanjke od bjelanjaka i u jednoj posudi pjenasto umutite žumanjke i
dodajte im, lagano miješajući, ohlađenu smjesu čokolade i maslaca. U
drugoj posudi istucite snijeg od bjelanjaka, i žlicu po žlicu dodajte u
prethodno pripremljenu smjesu, nježno miješajući dok smjesa ne postane
homogena.
3. Smjesu izlijte u pripremljeni kalup i pokrijte folijom. Kalup stavite u veću posudu za pečenje i napunite je vrućom vodom do pola kalupa.
Pecite 25 minuta, nakon čega bi sredina torte trebala biti mekana, a površina obložena hrskavom koricom. Nakon pečenja tortu ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu, posipajte šećerom u prahu, izrežite toplim nožem i poslužite uz lagano tučeno slatko vrhnje ili svježe jagode ili maline.
3. Smjesu izlijte u pripremljeni kalup i pokrijte folijom. Kalup stavite u veću posudu za pečenje i napunite je vrućom vodom do pola kalupa.
Pecite 25 minuta, nakon čega bi sredina torte trebala biti mekana, a površina obložena hrskavom koricom. Nakon pečenja tortu ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu, posipajte šećerom u prahu, izrežite toplim nožem i poslužite uz lagano tučeno slatko vrhnje ili svježe jagode ili maline.
Izvor: www.sibenik.in
0 komentari:
Objavi komentar