srijeda, 18. lipnja 2014.

Raffaelo (Željana Paponja)


Sastojci:

2 dl vode 350 g šećera 250 g maslaca 400 g mlijeka u prahu 250 g kokosovog brašna oko 150 g kokosovog brašna za uvaljati kuglice 70 g oguljenih badema


Priprema:

U vodi prokuhajte šećer pa umiješajte omekšali maslac dok se ne otopi. U smjesu dodajte mlijeko u prahu i kokosovo brašno i lagano prokuhajte neprestano miješajući. Smjesu stavite u hladnjak na barem 1 sat kako bi se stvrdnula. Bademe prokuhajte u 2 dl vode oko 10 minuta (blanširajte), a kad se ohlade očistite od ljuski. Očišćene bademe lagano prepržite na tavi bez dodavanja masnoća. Lagano prepržene bademe prepolovite. Kuglice oblikujte rukama od ohlađene smjese, a unutar svake utisnite po polovicu badema. Svaku kuglicu obilno uvaljajte u kokosovo brašno i rashladite prije posluživanja.

Recept poslala Željana Paponja za nagradnu igru!

0 komentari:

Objavi komentar