Ovo je recept
idealan za rodjendane i slična druženja, definitivno radost i deci i
velikima. Zarazno za grickanje. Dakle, da krenemo…šta nam je potrebno?
Testo:
- 1 kg brašna
- 1 kvasac
- 1/2 praška za pecivo
- 3 dcl mlake vode
- 2 ½ dcl mleka
- 1 ½ dcl ulja
- 1 ravna kašika soli
- 2 ravne kašikice šećera
Nadev:
- 300 gr salame (sitno seckane na kockice)
- 6 srednjih komada kiselih krastavaca (takodje sečenih na sitne kockice) – može i bez njih
- 3 kuvana jajeta – potrebno nam je samo žumance (belance pojesti) – može i bez njih
- 1 pavlaka
- 1 margarin
- 1 kesica origana
- soli po ukusu
- narendani šajt (edamer) – približno 300 gr
Domaći kečap:
- 5 dcl kuvanog paradajza
- 1 ravna kašika brašna
- 2 – 3 kašikice origana
- 1 kašikica šećera
- 1 kašikica soli
- 1/2 kašikice bibera
Za kečap:
Sve sem brašna pomešati i staviti par
minuta da se kuva. Brašno razmutiti u malo (1dcl) hladne vode i dodati u
provrli paradajz, kuvati još par minuta.
Priprema:
- U mlako mleko i šećer stavimo kvasac i ostavimo da naraste.
- Pre toga u posudu sipamo brašno, prašak za pecivo, so i to pomešamo. Tada dodamo mleko sa kvascem i ostale sastojke (ulje na kraju) i umesimo u glatko testo.
- Ostavimo ga da naraste (prekrijemo krpom i stavimo na toplo) i za to vreme pravimo fil i kečap.
- Kada je naraslo, podelimo testo u 3 – 4 dela.
- Svaki deo razvijemo, napunimo sa nadevom, urolamo. Tako urolano, sečemo na pužiće oko 1cm debljine.
- Tako iseckane pužiće polegnemo na prethodno namašćenu tepsiju i prekrivenu papirom za pečenje. Pečemo na 200°C do otprilike ¾.
- Onda izvadimo i prelijemo kašikom svaki komad sa paradajz prelivom i na svako parče stavimo malo narendanog šajta (trapista ili sl.). Vratimo u lernu da se ispeče do kraja.
Izvor: www.kuvajmo-blogovski.com
0 komentari:
Objavi komentar