subota, 21. lipnja 2014.

Mini pizze – mini pice – recept za zarazne grickalice

Ovo je    idealan za rodjendane i slična druženja, definitivno radost i deci i velikima. Zarazno za grickanje.  Dakle, da krenemo…šta nam je potrebno?

Testo:

  • 1 kg brašna
  • 1 kvasac
  • 1/2 praška za pecivo
  • 3 dcl mlake vode
  • 2 ½ dcl mleka
  • 1 ½ dcl ulja
  • 1 ravna kašika soli
  • 2 ravne kašikice šećera

Nadev:

  • 300 gr salame (sitno seckane na kockice)
  • 6 srednjih komada kiselih krastavaca (takodje sečenih na sitne kockice) – može i bez njih
  • 3 kuvana jajeta – potrebno nam je samo žumance (belance pojesti) – može i bez njih
  • 1 pavlaka
  • 1 margarin
  • 1 kesica origana
  • soli po ukusu
  • narendani () – približno 300 gr

Domaći kečap:

  • 5 dcl kuvanog paradajza
  • 1 ravna kašika brašna
  • 2 – 3 kašikice origana
  • 1 kašikica šećera
  • 1 kašikica soli
  • 1/2 kašikice bibera

Za kečap:

Sve sem brašna pomešati i staviti par minuta da se kuva. Brašno razmutiti u malo (1dcl) hladne vode i dodati u provrli paradajz, kuvati još par minuta.

 


 Priprema:

  1. U mlako mleko i šećer stavimo kvasac i ostavimo da naraste.
  2. Pre toga u posudu sipamo brašno, prašak za pecivo, so i to pomešamo. Tada dodamo mleko sa kvascem i ostale sastojke (ulje na kraju) i umesimo u glatko testo.
  3. Ostavimo ga da naraste (prekrijemo krpom i stavimo na toplo) i za to vreme pravimo fil i kečap.
  4. Kada je naraslo, podelimo testo u 3 – 4 dela.
  5. Svaki deo razvijemo, napunimo sa nadevom, urolamo. Tako urolano, sečemo na pužiće oko 1cm debljine.
  6. Tako iseckane pužiće polegnemo na prethodno namašćenu tepsiju i prekrivenu papirom za pečenje. Pečemo na 200°C   do otprilike ¾.
  7. Onda izvadimo i prelijemo kašikom svaki komad sa paradajz prelivom i na svako parče stavimo malo narendanog šajta (trapista ili sl.). Vratimo u lernu da se ispeče do kraja.
Probajte, zaista je jako ukusno i teško je ostaviti jednom kada se proba

Izvor: www.kuvajmo-blogovski.com

0 komentari:

Objavi komentar