subota, 28. lipnja 2014.

Kremaste kremisimo kocke



za beze podlogu:

    12 bjelanjaka
    20 dag šećera
    2 žlice jabučnog octa

Za kremu:

    12 žumanjaka
    15 dag šećera
    2 vanilin šećera
    7 dl mlijeka
    18 dag brašna
    25 dag margarina
    10 dag čokolade za kuhanje
    2 dl vrhnja za šlag
    I još: veće pakiranje pettit keksa + 2 dl vrhnja z ašlag

PRIPREMA:

    Za beze kore miksati bjelanjke dok ne budu čvrsti. Dodati tada i šećer i ocat te još jednom dobro promiksati. Raditi ovo u većoj posudi jer je količina oveća ;) Izliti smjesu na veliki lim na papir za pečenje, poravnati pa peći/sušiti u pećnici na 160ºC 1 sat i 15 min. Sa pečene i ohlađene kore pažljivo odstraniti papir za pečenje, pa koru prerezati na dva ista dijela.
    Za kremu miksati žumanjke sa šećerom i vanilijom, dodavati postepeno brašno i oko 2 dl mlijeka. Preostalo mlijeko staviti kuhati na paru, pa kada zakuha uliti polako smjesu od žumanjaka. Kuhati uz stalno miješanje dok se krema ne zgusne. U ohlađenu kremu umiješati izrađeni margarin, kremu podijeliti na pola, pa u jedan dio umiješati kuhačom čvrsto tučeno vrhnje za šlag a u drugi dio otopljenu čokoladu.

IZRADA:

    Prvi dio beze kore premazati žutom kremom, složiti preko nje kekse kratko namočene u mlijeko, preko keksa sloj šlaga. Slijedi drugi dio beze kore, smeđa krema, keksi pa šlag. Ukrasiti čokoladnim strugotinama i poslužiti dobro rashlađeno. (korisno.net)

0 komentari:

Objavi komentar