ponedjeljak, 23. lipnja 2014.
Medovik
Sastojci
Broj osoba:
12 osoba
3 jajeta
50 gr margarina
1 casa secera
3 kasike meda
3 case brasna + 1 kasicica praska za pecivo
malo ribane korice limuna
1 kesica vanilin secera
za fil
1,2 kg kisele pavlake
1 casa secera
Priprema
Sipajte u serpu secer i med I lagano ga zagrevajte da se sve istopi. Dodati margarin pa lagano zagrevati da se masa izjednaci. Ja sam u ovu masu dodala ribanu limunovu koricu i 1 kesicu vanile.
Skinuti sa vatre, pa razbiti jaja u posebnoj posudi i malo umutiti sa mikserom . Za to vreme ce se secer malo prohladiti. Dodavati postepeno umucena jaja u secer i dobro umesati. Dodati brasno pomesano sa praskom za pecivo, pa i to dobro izmesati prvo varjacom a onda rukama. Ja sam utrosila 3 case brasna. Testo treba da bude malo mekse jer ce se onda lepo razvijati oklagijom.
Podeliti testo na sest manjih kuglica i razviti, jednu po jednu na pek papiru i peci na obrnutom plehu. Ja sam pekla oko 10 min na 160 stepeni. Ne morate se truditi da sve kore budu iste velicine, jer se na kraju sve obreze a okrajci se upotrebe za posipanje po torti.
Kada se sve kore ispeku isecite okrajke tako da sve kore budu iste velicine i smrvite ih u mrvice.
Kiselu pavlaku izmesajte sa secerom ali nemojte preterivati sa mesanjem jer ce se pavlaka razvodniti - znaci, samo kasikom promesajte par puta. Ovim filom filujte kore, zadnju koru prvo premazite filom pa onda pospite onim mrvicama od kora. (coolinarika.com)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar