ponedjeljak, 23. lipnja 2014.

Medovik



Sastojci

Broj osoba:
    12 osoba

     3 jajeta
     50 gr margarina
     1 casa secera
     3 kasike meda
     3 case brasna + 1 kasicica praska za pecivo
     malo ribane korice limuna
     1 kesica vanilin secera
      za fil
     1,2 kg kisele pavlake
     1 casa secera


Priprema

    Sipajte u serpu  secer i med I lagano ga zagrevajte da se sve istopi. Dodati margarin pa lagano zagrevati da se masa izjednaci. Ja sam u ovu masu dodala ribanu limunovu koricu i 1 kesicu vanile.
    Skinuti sa vatre, pa razbiti jaja u posebnoj posudi i malo umutiti sa mikserom . Za to vreme ce se secer malo prohladiti. Dodavati postepeno umucena jaja u secer i dobro umesati. Dodati  brasno pomesano sa praskom za pecivo, pa i to dobro izmesati prvo varjacom a onda rukama. Ja sam utrosila 3 case brasna. Testo treba da bude malo mekse jer ce se onda lepo razvijati oklagijom.

    Podeliti testo na sest manjih kuglica i razviti, jednu po jednu na pek papiru i peci na obrnutom plehu. Ja sam pekla oko 10 min na 160 stepeni. Ne morate se truditi da sve kore budu iste velicine, jer se na kraju sve obreze a okrajci se upotrebe za posipanje po torti.

    Kada se sve kore ispeku isecite okrajke tako da sve kore budu iste velicine i smrvite ih u mrvice.
    Kiselu pavlaku izmesajte sa secerom ali nemojte preterivati sa mesanjem jer ce se pavlaka razvodniti - znaci, samo kasikom promesajte par puta. Ovim filom filujte kore, zadnju koru prvo premazite filom pa onda pospite onim mrvicama od kora. (coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar