skip to main |
skip to sidebar
Sastojci:
- 225g čokolade za kuvanje
- 150g šećera u prahu
- 5 jaja
- 1 kaš nes-kafe +/-
- 250ml slatke pavlake
Priprema:
- Zagrejati rernu na 220c. Na pleh dimenzije 23-33 cm staviti papir za pečenje.
- Razdvojiti žumanca i belanca.
- Sipati šečer u prahu u žumanca, mutiti mikserom dok ne postanu svetla i penasta.
- Istopiti čokoladu sa malo vode na pari, mikrtalasnoj ili u šerpici.
- Umešati toplu čokoladu sa žumancima.
- Umutiti belanca u čvrst sneg, pa polako sjediniti sa smesom od čokolade.
- Sipati smesu u pleh i peći 12-14 min.
- Ostaviti da se ohladi.
- Umutiti slatku pavlaku sa malo šećera u prahu ako nije slatka.
- Mazati ravnim nožem preko rolata.
Savet:
- Još jednostavnija varijanta za filovanje.
- Čokoladnu ohlađenu koru iseći na tri jednake kore pa ređati,
kora + sl.pavlaka + kora+ sl.pavlaka + kora na kraju staviti šećer u
prahu.
Izvor:
Bon Appetit
0 komentari:
Objavi komentar