5 bjelanjaka,
8 žlica šećera,
5 žluca mljevenog petit keksa,
5 žlica mljevenih oraha,
1/2 praška za pecivo.
Ispeći 3 puta ovakav biskvit.
KREME: 1) 15 žumanjak i 20 dag mljevenog šećera, kuhati na pari 2) 0.5 l mlijeka, 5 žlica gustina i 3 žlice šećera skuhati. Ohlađene smjese pomiješati i dodat i: 35 dag margarina, 10 dag nasjeckane bijele milka čokolade, 10 dag nasjeckane mliječne milka čokolade, 10 dag mljevenog petiti keksa i 10 dag mljevenih oraha. Potrebo je još i 0.5 l tučeni slatkog vrhnja.
SLAGANJE: biskvit-krema-slatko vrhnje-biskvit-krema-slatko vrhnje-biskvit-kremom omazati cijelu tortu (ima je dovoljno) i ukrasiti tortu po želji.
Recept poslala Zdenka Andrić za nagradnu igru!
0 komentari:
Objavi komentar