petak, 27. lipnja 2014.
Chocodu kolač
Sastojci
Biskvit
300 g mlevenog “Plazma” keksa
1 kašika kakaa
Oko 2 dl mleka
Beli fil
300 g milerama
1 kesica vanilin šećera
100 g bele čokolade
0,5 kesice želatina
2-3 kašike šećera
Tamni fil
200 g milerama
100 ml slatke pavlake
100 g čokolade sa visokim sadržajem kakaa
1 kašika Ness kafe
Malovrele vode za rastvaranje Ness kafe
0,5 kesica želatina
2-3 kašike šećera
Priprema
Biskvit
Keks i kakao ručno mešati sa mlekom dok se ne sjedini u jednoličnu masu (ne sme biti suva, a ni previše vlažna i gnjecava; dodavati malo po malo mleka). Razvaljati u tepsiji (dimenzije oko 20×35 cm).
Beli fil
Želatin preliti sa 5 kašika hladne vode i ostaviti 10-ak minuta da nabubri. Mikserom umutiti šećer, vanilin šećer i mileram. Nabubrelom želatinu dodati na kockice izlomljenu belu čokoladu i istopiti na pari ili tihoj vatri. Dodati 4-5 kašika umućenog milerama i još malo grejati uz mešanje dok se masa ne ujednači. Skinuti sa vatre i ulivati polako uz mućenje mikserom u preostali mileram. Preliti preko biskvita i staviti u zamrzivač 20-ak minuta da se stegne.
Tamni fil
Želatin preliti sa 5 kašika hladne vode i ostaviti 10-ak minuta da nabubri. Mikserom umutiti šećer, mileram i slatku pavlaku. Nabubrelom želatinu dodati na kockice izlomljenu crnu čokoladu i istopiti na pari ili tihoj vatri. Ness kafu rastvoriti u vreloj vodi i dodati u šerpu sa želatinom i čokoladom. Skinuti sa vatre i ulivati polako uz mućenje mikserom u umućeni krem od milerama i slatke pavlake. Preliti preko belog fila i ostaviti u frižideru najmanje 4 sata da se stegne. (korisno.net)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar