nedjelja, 29. lipnja 2014.

Pišinger torta


Pischinger Torta je zaštićen naziv za tortu od oblandi, koja  se danas industrijski proizvodi u Austriji. Njen autor je Oskar Pischinger . Originalni recept zadržan je u njegovoj familiji.

Sastojci :

    1 veći omot oblanda

Krema

    4 cela jaja
    2 žumanca
    300 g šećera
    150 g čokolade
    300 g maslaca
    ½  limuna

Glazura

    3 kašike vode
    2 kašike šećera
    150 g čokolade
    80 g maslaca

Ukrašavanje

    100 g badema

Priprema

Na pari umutiti jaja, žumanca, šećer i čokoladu. Kad se smesa počne zgušnjavati, ukloniti je  sa ringle i ostaviti je da se hladi.

U posebnoj zdeli penasto umutiti maslac pa mu dodati  mu ohlađenu kremu i  sok od limuna. Sa ovako pripremljenom kremom premazati oblande sa one strane, koja ima veća udubljenja i složiti ih jednu na drugu.

Premazane i složene oblande dobro pritisnuti odozgo daščicom na kojoj su teže knjige pa tako ostaviti nekoliko sati, a zatim ih staviti u frižider.

Ohlađenu Pišinger tortu preliti čokoladnom glazurom i ukrasiti iseckanim, prženim bademom. (kuhinjarecepti.com)

0 komentari:

Objavi komentar