nedjelja, 29. lipnja 2014.
Pišinger torta
Pischinger Torta je zaštićen naziv za tortu od oblandi, koja se danas industrijski proizvodi u Austriji. Njen autor je Oskar Pischinger . Originalni recept zadržan je u njegovoj familiji.
Sastojci :
1 veći omot oblanda
Krema
4 cela jaja
2 žumanca
300 g šećera
150 g čokolade
300 g maslaca
½ limuna
Glazura
3 kašike vode
2 kašike šećera
150 g čokolade
80 g maslaca
Ukrašavanje
100 g badema
Priprema
Na pari umutiti jaja, žumanca, šećer i čokoladu. Kad se smesa počne zgušnjavati, ukloniti je sa ringle i ostaviti je da se hladi.
U posebnoj zdeli penasto umutiti maslac pa mu dodati mu ohlađenu kremu i sok od limuna. Sa ovako pripremljenom kremom premazati oblande sa one strane, koja ima veća udubljenja i složiti ih jednu na drugu.
Premazane i složene oblande dobro pritisnuti odozgo daščicom na kojoj su teže knjige pa tako ostaviti nekoliko sati, a zatim ih staviti u frižider.
Ohlađenu Pišinger tortu preliti čokoladnom glazurom i ukrasiti iseckanim, prženim bademom. (kuhinjarecepti.com)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar