srijeda, 25. lipnja 2014.

Ljetne Čoko-Vanilija Kocke


Neće vam biti žao ako odlučite da ovo jednog od toplijih dana bude vaš desert :)

Sastojci

    KREMA VANILIJA:
     500ml. mlijeka
     250ml. vode
     2 vrećice pudinga od vanilije
     2 žlice gustina(malo više nego ravne,ali ne prepune)
     150g. šećera
     1 vanilin šećer
     100g. maslaca
     250ml. slatkog vrhnja +1 šlag fix
    KREMA ČOKOLADA:
     500ml. mlijeka
     250ml. vode
     2 vrećice pudinga od čokolade
     2 žlice gustina
     150g. šećera
     100g. čokolade za kuhanje
     100g. maslaca
     250ml. slatkog vrhnja +1 šlag fix
    Za poškropiti kekse:
     oko 100ml. mlijeka
      +par kapi arome vanilije za prvi sloj
      + par kapi ruma za drugi sloj
    Potrebno i:
     malo manje od 2 manja pakiranja Petit Beurre keksa


Priprema

    Prvo skuhajte kreme,trebat će im vremena da se ohlade,pa za to vrijeme stignete sve ostalo.

    KREMA VANILIJA:

    Pomiješajte mlijeko i vodu u posudi u kojoj ćete kuhati.
    Pomiješajte prašak za puding,gustin,šećer i vanilin šećer. Prije nego mlijeko i vodu stavite kuhati odvojite cca 1dl.i dobro pomijšajte sa pudingom i ostalim sastojcima da ne bude grudvica.
    ostatak mlijeka s vodom stavite na vatru. kad proključa skinite s vatre,dodajte puding,vratite kuhati miješajući dok se smjesa ne pretvori u gust puding.
    U vruć puding dodajte maslac,i dobro promiješajte da se sav otopi. prebacite kremu u posudu gdje će se hladiti,pokrijte prozirnom folijom,i bacite se na čoko kremu:-)

    KREMA ČOKOLADA:

    Postupak je isti kao prethodni,s tim da ćete u ovu kremu skupa sa maslacem dodati i čokoladu nakidanu na kockice,da se i ona otopi.
    Kada ocijenite da su kreme skoro-pa-hladne pripremite prvi sloj keksa.
    U kalup dimenzija cca 20x30cm poslažite sloj keksa tako da pokrije dno. probajte zapamtiti raspored slaganja da možete gornji sloj složiti identično.
    Premažite kekse mlijekom (50-60ml.) u koje ste dodali par kapi arome vanilije.
    Kad su kreme skroz hladne istucite slatko vrhnje u šlag. možete svih 500ml.istući odjednom,ali meni je bilo lakše 250ml.+šlag fix,zatim ostalih 250ml.+šlag fix. pola šlaga umiješajte u kremu od vanilije koju prethodno kratko izmiksajte na najvećoj brzini,a pola dodajte na isti način kremi od čokolade.
    Rasporedite kremu od vanilije na kekse u kalupu i poravnajte. na kremu poslažite drugi sloj keksa,laaagano utisnite svaki keks,i premažite ih sa 50-60ml.mlijeka u koje ste dodali par kapi ruma.
    na drugi sloj keksa rasporedite i poravnajte kremu od čokolade,i ostavite kolač pola sata do sat u hladnjaku da se krema stisne.
    Na stisnutu kremu od čokolade premažite šlag koji ste napravili od 2 vrećice šlag pjene miksane sa 200ml.mlijeka. vratite kolač u hladnjak. (coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar