nedjelja, 15. lipnja 2014.

Tiramisu rolada



Sastojci

     4 jaja
     15 dag šećera
     5 dag škrobnoga brašna
     6 dag brašna
     3,5 dag kakao praha
     1 m.ž praška za pecivo
     2 listića želatine
     25 dag mascarponea
     5 v.ž likera od badema
     1 vanilin šećer
     25 dag vrhnja za šlag
     4 v.ž hladne kave


Priprema

    Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.Odvojite bjelanjke od žumanjaka.Bjelanjke istucite u snijeg i pritom uspite 10 dag šećera.Umiješajte žumanjke.Pomiješajte brašno,škrobno brašno i prašak za pecivo te kakao u prahu pa lagano umiješajte u smjesu od jaja.Namažite smjesu na lim obložen pek-papirom za pečenje pa pecite oko 10-12 minuta.Prebacite na vlažnu mokru krpu,uklonite papir,smotajte biskvit i ohladite.

    Omekšajte želatinu.Pomiješajte mascarpone s 3 žlice likera,vanilin šećerom i 5 dag šećera.Rastopite želatinu,umiješajte je pa ostavite 10 minuta u hladnjaku.Stucite vrhnje za šlag pa ga umiješajte u kremu.

    Pomiješajte kavu i preostali liker pa mješavinom natopite biskvit.Premažite kremom i smotajte Stavite na 3 sata u hladnjak.Ukrasite po želji. (coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar