nedjelja, 15. lipnja 2014.
Tiramisu rolada
Sastojci
4 jaja
15 dag šećera
5 dag škrobnoga brašna
6 dag brašna
3,5 dag kakao praha
1 m.ž praška za pecivo
2 listića želatine
25 dag mascarponea
5 v.ž likera od badema
1 vanilin šećer
25 dag vrhnja za šlag
4 v.ž hladne kave
Priprema
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.Odvojite bjelanjke od žumanjaka.Bjelanjke istucite u snijeg i pritom uspite 10 dag šećera.Umiješajte žumanjke.Pomiješajte brašno,škrobno brašno i prašak za pecivo te kakao u prahu pa lagano umiješajte u smjesu od jaja.Namažite smjesu na lim obložen pek-papirom za pečenje pa pecite oko 10-12 minuta.Prebacite na vlažnu mokru krpu,uklonite papir,smotajte biskvit i ohladite.
Omekšajte želatinu.Pomiješajte mascarpone s 3 žlice likera,vanilin šećerom i 5 dag šećera.Rastopite želatinu,umiješajte je pa ostavite 10 minuta u hladnjaku.Stucite vrhnje za šlag pa ga umiješajte u kremu.
Pomiješajte kavu i preostali liker pa mješavinom natopite biskvit.Premažite kremom i smotajte Stavite na 3 sata u hladnjak.Ukrasite po želji. (coolinarika.com)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar