nedjelja, 15. lipnja 2014.
Munchmallow-domaca verzija
Sastojci
6 zumanjca
200gr. secer
150 ml mleko
100 ml ulje
150 gr brasno
1 p.za pecivo
2 kasike kakao
e za jatkasti fil stavljala sam odokativno:seckane urme,smokve,7-8komadice napolitanke i nekoliko kasika zagrejana nutela-da se spoji sve
za sham:
6 belanaca
18 kasika secer
2 kesice vanilin secer
1 kesica zelatin
za preliv od cokolade:200gr.cokolade,malo ulja,malo putera i mleka
Priprema
Zumanjca se umute sa secerom i sa mlekom,uljem.Dodaje se brasno sa p.za pecivo i kakao.Pece se u nauljenu i pobrasnjenu tepsiju N-30 ili u pravougani pleh, na 180 C. Kada se ohladi iseku se kockice,a moze i casom.
Za sham, umute se belanca pri tom secer se dodaje kasiku po kasiku.Dok se muti sham,pripremi se zelatin sa 4 kasike vode i kada nabubri,zagreje se (ja to u mikrotalasnoj),da se otopi i polako se sipa u shamu.
Na svaki kolacic,stavi se prvo od smese sa nutelom,a odozgo sham.Sham se stavi u kesi kojoj malo otsecemo vrh i istiskujese polako u sredini odozgo, on se sam rasporedi kako treba. Cokolada se rastopi sa malo ulja,mleka i putera i svaki kolacic oblije se njime. (coolinarika.com)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar