nedjelja, 15. lipnja 2014.

Munchmallow-domaca verzija



Sastojci

     6 zumanjca
     200gr. secer
     150 ml mleko
     100 ml ulje
     150 gr brasno
     1 p.za pecivo
     2 kasike kakao
    e za jatkasti fil stavljala sam odokativno:seckane urme,smokve,7-8komadice napolitanke i nekoliko kasika zagrejana nutela-da se spoji sve
    za sham:
     6 belanaca
     18 kasika secer
     2 kesice vanilin secer
     1 kesica zelatin
    za preliv od cokolade:200gr.cokolade,malo ulja,malo putera i mleka


Priprema

    Zumanjca se umute sa secerom i sa mlekom,uljem.Dodaje se brasno sa p.za pecivo i kakao.Pece se u nauljenu i pobrasnjenu tepsiju N-30 ili u pravougani pleh, na 180 C. Kada se ohladi iseku se kockice,a moze i casom.
    Za sham, umute se belanca pri tom secer se dodaje kasiku po kasiku.Dok se muti sham,pripremi se zelatin sa 4 kasike vode i kada nabubri,zagreje se (ja to u mikrotalasnoj),da se otopi i polako se sipa u shamu.
    Na svaki kolacic,stavi se prvo od smese sa nutelom,a odozgo sham.Sham se stavi u kesi kojoj malo otsecemo vrh i istiskujese polako u sredini odozgo, on se sam rasporedi kako treba. Cokolada se rastopi sa malo ulja,mleka i putera i svaki kolacic oblije se njime. (coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar