nedjelja, 15. lipnja 2014.
Urma torta
Sastojci
5 jaja
300 gr. secer
250 gr. seckane urme
150 gr. seckane orasi
50 gr. kokos
3 kasike brasna
fil:
500 ml slatke pavlake
500 gr cokolade za kuvanje
2 slag pene
Priprema
Umute se jaja sa secerom i dodaju se seckane urme i orasi pomesani sa brasnom.Dodaje se i kokos. Pece se na tihoj vatri 150-160 C negde oko 30min. u pravouganoj tavi oblozena sa papirom za pecenje.Kada se ispece,ostavi se da se ohladi u rerni sa otskrinuta vrata rerne.Ohladjena kora podeli se na dve po duzini.
Za kremu napravi se uobicajeni ganache krem-ugreje se vrhnje,doda se cokolada i polako mesa se da se otopi cokolada.Kada se krema ohladi,filuju se kore.Odozgo premaze se ulupanim slagom i dekorira se sa malo kreme. (coolinarika.com)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar